Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Panika na severe! V Ružomberku vyčíňal medvedí gang: FOTO Zdemolovali cintorín, ľudia sú v ohrození

Medvede zničili sviečky a kvety na hroboch Zobraziť galériu (3)
Medvede zničili sviečky a kvety na hroboch (Zdroj: Facebook/Ľubomír Kubáň - primátor mesta Ružomberok)

RUŽOMBEROK - Výskyt viacerých medveďov v týchto dňoch zaznamenali v areáli a okolí ružomberského mestského cintorína. V nedeľu (4. 6.) na miesto privolali Zásahový tím pre medveďa hnedého, ten bude v pondelok večer v práci pokračovať. V lokalite bude intenzívnejšie hliadkovať aj mestská polícia (MsP). Informoval o tom ružomberský primátor Ľubomír Kubáň.

Zároveň požiadal verejnosť, aby obmedzila návštevu cintorína v Ružomberku vo večerných a skorých ranných hodinách. Na cintoríne minulý týždeň našli porozbíjané svietniky, porozhadzované kvety a poničené dekorácie. "Mestská polícia na mieste posilnila hliadky, keďže prvotný odhad bol, že ide o činnosť vandalov. Po nedeli je však jasné, že za neporiadkom na cintoríne stoja viaceré medvede, ktorých výskyt sme zaznamenali v areáli a okolí cintorína," uviedol hovorca ružomberského primátora Vladimír Miškovčík. Ubezpečil, že kompetentní situáciu riešia.

 

Minulý týždeň sme na Mestskom cintoríne v Ružomberku zaznamenali porozbíjané svietniky, porozhadzované kvety a poničené...

Posted by Ľubomír Kubáň - primátor mesta Ružomberok on Monday, June 5, 2023

Hovorca dodal, že medvede lákajú na hroby sviece. "Žiadame preto návštevníkov cintorína, aby ich do odvolania nepoužívali," podotkol. Mestský cintorín, ktorý bol doteraz prístupný nepretržite, bude vo večerných hodinách od 19.00 h do 8.00 h uzatvorený.

Panika na severe! V
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Ľubomír Kubáň - primátor mesta Ružomberok)

Viac o téme: CintorínMedveďRužomberok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu