Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Agresívny medveď napadol ženu: Zaútočil tesne pri dome, polícia zverejnila foto zranení, ktoré jej šelma spôsobila

Zranenie ženy napadnutej medveďom. Zobraziť galériu (2)
Zranenie ženy napadnutej medveďom. (Zdroj: Polícia)

MINNEAPOLIS - Polícia na svojej stránke zverejnila snímku zobrazujúcu zranenia, ktoré utrpela žena z Minneapolisu pri útoku medveďa v Nisswe počas víkendu. Celé to trvalo niekoľko okamihov a keby sa rodine nepodarilo šelmu odlákať, mohlo to skončiť omnoho horšie.

Kancelária šerifa okresu Cass uviedla, že k útoku došlo, keď 65-ročná vypustila svojho psa von z domu okolo piatkovej polnoci. Zrazu začal na niečo štekať. Vtedy vyšla, aby zistila čo sa deje. Len čo otvorila dvere, zbadala veľkého čierneho medveďa, ktorý na ňu zaútočil. Triafal do hrude a ruky, čím ju zvalil na zem. Našťastie rodina počula zvonku zvláštne zvuky, vybehli z domu a podarilo sa im medveďa odlákať. Ženu ihneď previezli do nemocnice v Brainerde, kde jej ošetrili rameno, hrudník a chrbát. 

Medveď pobehoval v ranných hodinách obcou Lieskovec (Zdroj: Facebook/J.U.)

"Pred týmto incidentom neboli hlásené žiadne sťažnosti na aktivitu medveďa v oblasti počas tejto jari," uviedli úradníci. "Zamestnanci DNR pre voľne žijúce zvieratá v Minnesote sa domnievajú, že medveď bol pravdepodobne vystrašený rýchlym objavením sa psa uprostred noci a potom udrel ženu, aby sa bránil."

Zranenie ženy napadnutej medveďom.
Zobraziť galériu (2)
Zranenie ženy napadnutej medveďom.  (Zdroj: Polícia)

DNR hovorí, že čierne medvede zriedkakedy útočia na ľudí. V skutočnosti je tento incident v Minnesote desiatym známym útokom medveďa, pri ktorom niekoho vážne zranil od roku 1987. Žiadny nebol smrteľný. 

"Medvede, ktoré sa cítia pohodlne, keď žijú v blízkosti ľudí, sa môžu stať nepredvídateľnejšími, keď čelia stresovej situácii, akou je nečakaný objav psa," uviedol DNR.

Viac o téme: ŽenaMedveďZraneniaútok USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu