Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Účelový prepis majetku sa mu vypomstil: Bašternákovi rodičia prídu o tri byty! Rozhodol súd

Ladislav Bašternák
Ladislav Bašternák

BRATISLAVA - Ladislava Bašternáka okresný súd v prípade neoprávnených vratiek DPH za dva milióny eur neprávoplatne odsúdil ešte 7. novembra 2018. Podnikateľovi vymerali päťročný trest. V marci 2019 Krajský súd v Bratislave rozhodol, že Bašternákovi prepadne aj majetok, v tom čase však vlastnil už len spoločnosť N-Bonaparte. Zvyšok stihol prepísať na rodinu a blízkych.

Štát žaloval odsúdeného daňového podvodníka Ladislava Bašternáka za prevody bytov. Bašternák podľa žaloby účelovo prepísal svoj majetok na rodinu a blízkych, keď bol obvinený a hrozilo mu odsúdenie za daňové podvody.

To sa nakoniec aj stalo. Žalobu mala pôvodne podať správkyňa Bašternákovho konkurzu Lenka Ivanová, no jej nečinnosť kritizovali viacerí odborníci. Neskôr ju vyzýval aj okresný úrad a odporúčanie opakovane vyslovilo aj ministerstvo. Ivanová žalobu aj tak nepodala. Prokurátor na ňu nakoniec podal žalobu.

archívne video

Prokurátor po rozhodnutí o podmienečnom prepustení Ladislava Bašternáka (Zdroj: Maarty)

Okresný súd Bratislava I teraz rozhodol, že žalobe štátu vyhovie. Bašternákovi rodičia, na ktorých odsúdený daňový podvodník prepísal tri byty, ich musia vydať. Informuje o tom DenníkN. Rozhodnutie nie je zatiaľ právoplatné. Bašternák vlastnil byty v bratislavskom Starom Meste a v ćasti Vinohrady. 

 

Viac o téme: BytySúd Ladislav BašternákPrepadnutie majetkuZbavenie sa majetku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu