Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vodiči, spozornite! Od pondelka dôjde k úplnej uzávere mosta Lendak - Tatranská Kotlina

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LENDAK - Od pondelka (29. 5.) dôjde k úplnej uzávere mosta Lendak - Tatranská Kotlina. Dôvodom je jeho rekonštrukcia. Uviedla Lea Lehotská z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK).

Obchádzková trasa povedie cez obce Výborná, Slovenská Ves a Spišská Belá. Ako na sociálnej sieti uviedol starosta Lendaku Miroslav Koščák, obchádzka predstavuje približne 17 kilometrov. Po odklonenej trase bude premávať aj autobusová doprava medzi Lendakom a Tatranskou Kotlinou.

 

‼️ Zmena a úprava cestovných poriadkov SAD Poprad z dôvodu úplnej uzávery mosta medzi Lendakom a Tatranskou Kotlinou od pondelka - 29.05.2023 ‼️

Posted by Obec Lendak - oficiálna stránka on Friday, May 26, 2023

Okresný úrad Poprad povolil zhotoviteľovi uzáveru do konca novembra. "Tento most je v havarijnom stave, úplnej uzávere sa nedá vyhnúť," dodal Koščák. Zmluva o dielo medzi Správou a údržbou ciest PSK a firmou Eurovia SK bola uzavretá ešte vlani na prelome mája a júna. Práce približne za 877.000 s DPH sa tak začínajú po roku od jej podpisu.

archívne video Výstavba rýchlostnej cesty R4

Výstavba rýchlostnej cesty R4 (Zdroj: TASR/František Iván)

"Realizácia stavebných prác na dotknutom mostnom objekte nebola začatá z dôvodu doplnenia potrebných povolení dotknutých organizácií, ako aj z dôvodu trvajúcej zimnej údržby," vysvetlila Lehotská.

Viac o téme: MostUzávierkaVodiči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu