Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Heger dostal košom: Žiadne spájanie nebude, potenciálni partneri zaradili spiatočku! Matovič ide premenovávať hnutie

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana Demokrati sa nedohodla na spoločnom postupe so stranami Modrí – Európske Slovensko, Most-Híd a Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana. Informoval o tom predseda strany Eduard Heger. Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič verí, že jeho hnutiu spájanie vyjde, prvým krokom je zmena názvu, o ktorú dnes požiada. Na politickej scéne to jednoducho žije.

"Demokrati dali férovú ponuku na spoločný postup, ostatné strany ju odmietli a chcú ísť samostatne," skonštatoval Heger. Priblížil, že k rokovaciemu stolu išli s ponukou pomerného rozdelenia kandidátky a nákladov na kampaň na základe preferencií za posledné mesiace. "Napriek tomu, že spomedzi menovaných sme preferenčne najsilnejšia strana, boli sme ochotní rokovať aj o pozícií lídra kandidátky," poznamenal s tým, že cieľom je zabrániť prepadu demokratických hlasov a návratu vlády chaosu, Smeru a oligarchie.

Archívne VIDEO

Tlačová konferencia Demokratov k aktuálnej politickej situácii (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Odmietnutie ponuky Hegera mrzí. "Spolupráca sa vynútiť nedá. Ak sa tak rozhodli, tak to rešpektujeme a sústredíme sa na svoju ponuku alternatívy pokoja, hodnôt a konštruktívnej spolupráce. Želáme im všetko dobré. V prípade, že si to rozmyslia, u Demokratov majú dvere otvorené," dodal predseda strany.

Matovič sa rozhodol pre radikálny krok: Koniec OĽaNO?

Jediným riešením pred septembrovými parlamentnými voľbami je podľa predsedu OĽaNO spájnie menších strán. Nespresnil, s kým konkrétne sa chce spájať, ale povedal, že rokujú s Kresťanskou úniou, so stranou NOVA, ktorú zakladal Danel Lipšic a so stranou Za ľudí. Už dnes by mal požiadať ministerstvo vnútra o zmenu názvu hnutia.

Viac o téme: Parlamentné voľbyDemokratiEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu