Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Meteorológovia varujú: Slnečné víkendové dni poznačia búrky! Na TÝCHTO miestach s nimi podvečer rátajte

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com/Jill Wellington, SITA)

BRATISLAVA - Počasie u nás, ako aj v ďalších krajinách začína ovplyvňovať tlaková výš nad severovýchodnou Európou a prináša stabilné počasie. Teploty sa šplhajú nad 20 stupňov Celzia a víkend praje turistom či záhradkárom. Po okraji tlakovej výše však prúdi do našej oblasti teplejší a vlhší vzduch, vďaka ktorému sa na niektorých miestach nevyhneme prehánkam a búrkam.

archívne video

Prevencia pred búrkami (Zdroj: Facebook/ Ministerstvo vnútra SR)

aktualizované 16.00: Najteplejšie bolo dnes v Dudinciach a v Senici, kde sa teplota vyšplhala na 27,1 stupňa Celzia.

Víkend praje výletom do prírody, na severozápade buďte podvečer opatní

Ak sa chystáte do prírody, výlet by sa vám mal vydariť a užijete si naozaj luxusné počasie s teplotami od 22 do 27 stupňov Celzia. Popoludní a podvečer sa však môže začať tvoriť kopovitá oblačnosť a nie sú vylúčené prehánky a búrky z tepla. V nížinách by vás prekvapiť nemali, hrozia najmä na horách, informuje portál imeteo.sk. Z numerických modelov vyplýva, že očakávať ich možno predovšetkým v severnej polovici stredného, prípadne západného Slovenska. Mohli by byť aj silnejšie a dokonca treba rátať s krúpami. 

V tento deň si užijeme búrok najviac

Kým víkend a pondelok by mali byť pokojnejšie a búrky sa vyskytnú skôr sporadicky a na horách, v utorok bude cez Európu postupovať studený front. Ten prinesie početnejšie búrky nielen na hory, budú plošnejšie a silnejšie. Ani napriek studenému frontu by sa však nemalo výraznejšie ochladiť a teploty nad 22 stupňov a vyšši by sa mali udržať. 

Viac o téme: PočasieBúrkyTeploty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu