Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dzurinda to myslí s návratom do politiky vážne: Urobil ďalší dôležitý krok, veľmi symbolický termín!

Dzurindovci sa pochválili s registráciou strany. Zobraziť galériu (3)
Dzurindovci sa pochválili s registráciou strany. (Zdroj: Topky/Ramon Leško, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Bývalý predseda vlády Mikuláš Dzurinda to očividne myslí s návratom do najväčšej politiky vážne a nateraz to nevyzerá ani na veľké spájanie. Jeho nový subjekt Modrí - Európske Slovensko totiž prešiel ďalšou "povinnou jazdou" a vstupuje tak do ostrého politického boja, ktorý bude mať finále koncom septembra. Preferencie Dzurindových Modrých však nateraz nepredpovedajú ani účasť v parlamente.

archívne video

Brífing Mikuláša Dzurindu a tímu Modrí - Európske Slovensko k téme zbierania podpisov (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

O tom, aké nízke postavenie v preferenciách Modrí zatiaľ majú, vypovedá aj posledný prieskum agentúry Focus, kde sa ani len neumiestnili na popredných miestach. Nedarí sa však ani novovzniknutým Demokratom povereného premiéra Eduarda Hegera, ktorí nemajú ani štyri percentá.

Sú zaregistrovaní na ministerstve

Modrí sa však už zrejme môžu naplno vrhnúť do predvolebnej kampane, ktorá bude určite mimoriadne ostrá. Majú totiž za sebou prvú veľkú voličskú formalitu - zber podpisov a najnovšie aj registráciu strany na ministerstve vnútra. 

Dzurinda to myslí s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Vychytali aj príznačný termín

Modrí však aj podľa prívlastku "Európske Slovensko" majú ďalšiu príznačnú symbolickosť v registrácii na rezorte vnútra. "K registrácii dochádza symbolicky počas „Európskeho týždňa“, kedy sme si 1. mája pripomenuli 19 rokov od vstupu Slovenska do EÚ a 9. mája oslávi starý kontinent „Deň Európy“," pochválili sa dzurindovci.

"Chceme, aby občania našej vlasti čerpali výhody projektu európskeho zjednotenia, ale zároveň chceme, aby Slovensko bolo pre tento európsky projekt prínosom. O našich zámeroch a programových cieľoch budeme verejnosť informovať  na tlačovej konferencii práve v Deň Európy, teda 9.5.2023," prezradil líder Mikuláš Dzurinda.

Dzurinda to myslí s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Chceme poďakovať všetkým podporovateľom a podporovateľkám, vďaka ktorým sa nám podarilo v rekordne krátkom čase vyzbierať potrebný počet podpisov. Bezproblémová registrácia politickej strany svedčí aj o kvalite odvedenej práce. V tejto práci chceme aj naďalej pokračovať. Najbližším míľnikom na našej ceste bude ustanovujúci kongres strany, ktorý sa uskutoční v nedeľu, 14. mája 2023 v Košiciach," doplnil aj člen prípravného výboru a Dzurindova dlhoročná pravá ruka Ľuboš Schwarzbacher.

Viac o téme: VoľbyRegistráciaMikuláš DzurindaPolitikaModrí - Európske Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu