Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matovičov incident na proteste LGBTI+ má dohru: Provokácie? Vraj je v tom nevinne

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Predseda hnutia OĽANO a poslanec Národnej rady (NR) SR Igor Matovič odmieta, že provokoval alebo útočil na účastníkov utorkového (2. 5.) protestu za práva LGBTI+ ľudí pred parlamentom. Na stredajšej tlačovej konferencii naopak uviedol, že aktivisti ho počas rozhovoru s novinárom začali urážať, vyhrážať sa mu či pľuť naňho.

"Mrzí ma to najmä v mene tej slušnej časti LGBT komunity," poznamenal Matovič. Rovnako ho mrzí, že zvolávateľka podujatia konanie agresívnych protestujúcich neodsúdila. Jeho slová majú potvrdzovať videá účastníkov podujatia. Doplnil, že incident si začal natáčať na mobil až po tom, ako sa začali útoky zo strany aktivistov.

Matovič odmieta, že provokoval LGBTI+ aktivistov na proteste (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Protestujúci sa dostali do konfrontácie s Matovičom

Protestujúci ľudia sa v hlavnom meste zišli na zhromaždení preto, aby vyjadrili nesúhlas s avizovanou novelou zákona, ktorá by podľa znenia mohla znemožniť právne zmeniť pohlavie. Ich cesta viedla od známeho podniku Tepláreň, kde došlo k dvojnásobnej vražde v októbri minulého roka. Dostali sa až pred parlament, kde sa dostali do konfrontácie s predsedom vládneho OĽaNO.

Okamžite sa strhla veľká mela a sám Matovič sa ocitol uprostred kruhu naštvaných ľudí, pretože práve on je už niekoľkomesačným aktívnym prispievateľom statusov, ktoré sú väčšinou kontroverzne namierené voči komunite LGBTI+. Jeho statusy nabrali ešte odvážnejší tón s príchodom nového roka, kedy prakticky od začiatku januára bola táto komunita jeho hlavným stredobodom záujmu.

Viac o téme: ProtestAktivistiIgor MatovičLGBTI+
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu