Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Klimatickí aktivisti zablokovali vo Viedni dopravu na viacerých miestach

Aktivisti vo Viedni
Aktivisti vo Viedni (Zdroj: Twitter/AufstandLastGen)

VIEDEŇ - Klimatickí aktivisti v pondelok zablokovali dopravu na viacerých miestach rakúskeho hlavného mesta Viedeň, informuje agentúra APA. Takéto akcie organizuje skupina Posledná generácia (Letzte Generation) a v pondelok ráno sa zamerala na mosty v hlavnom meste. Polícia hlásila blokády na viacerých mostoch cez rieku Dunaj i na námestí Schwarzenbergplatz.

Automotoklub ÖAMTC hlásil vo Viedni rozsiahle dopravné zápchy a až jednohodinové zdržania. Viedenská polícia na Twitteri oznámila, že blokády boli uvoľnené okolo 9.00 h.

Na protestoch sa v pondelok podľa Poslednej generácie zúčastnilo približne 60 aktivistov a ďalšie osoby. Skupina podľa svojich vyjadrení na Twitteri upozorňuje na používanie fosílnych palív.

"Vláda nie je pripravená chrániť náš život prostredníctvom jednoduchých opatrení," uviedli aktivisti. Posledná generácia podporuje čo najlacnejšie a najjednoduchšie opatrenia na udržanie plnohodnotného života v budúcnosti, píše APA. Takisto žiada obmedzenie maximálnej rýchlosti na diaľnici na 100 kilometrov za hodinu a zákaz ďalšej ťažby ropy a zemného plynu.

Viac o téme: VládaAktivistiViedeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu