Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

AKTUÁLNE upozornenie na výskyt medveďa: Videli ho priamo pri frekventovanej ceste! Zasiahnuť musela polícia

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

HRIŇOVÁ - Ďalší medveď v akcii. Tento raz jeho pohyb hlásia v okolí cesty v blízkosti Hriňovej. Miesto musela zabezpečiť policajná hliadka a upozornený už bol aj zásahový tím medveďa hnedého, ktorý celú lokalitu skontroluje.

Polícia prijala oznámenie o pohybe medveďa v blízkosti cestnej komunikácie dnes dopoludnia. "Miesto zabezpečila hliadka Obvodného oddelenia z Hriňovej, čo sa macovi zrejme nepáčilo, pretože po chvíli sa odobral hlbšie do lesa. O udalosti bol vyrozumený zásahový tím medveďa hnedého, ktorý celú lokalitu skontroluje," uvieldi.

Archívne video: Medveď sa promenádoval len kúsok od centra mesta Tisovec

Medveď sa promenádoval len kúsok od centra mesta Tisovec (Zdroj: FB/K.K.)

Len pred pár dňami na Zelenom dvore v smere do Košíc zrazilo mladého medveďa auto. Ako uviedla polícia, zviera sa po zrážke pohybovalo nekoordinovane, preto boli na miesto vyslané viaceré policajné hliadky. "Policajti oddelenia dopravných nehôd v Košiciach vyrozumeli Zásahový tím pre medveďa hnedého z Popradu, ktorý vydal povolenie na jeho odstrel. Z uvedeného dôvodu bol na miesto zrážky privolaný aj predseda poľovníckeho združenia, ktorý však zasahovať nemusel, lebo medveď uhynul," uviedla polícia s tým, že pri škodovej udalosti s mladým, približne 150-kilogramovým medveďom sa nikto nezranil.

Obec Višňové zasa začiatkom tohto týždňa upozornila, že v ich katastrálnom území boli touto našou najväčšou šelmou napadnutí dvaja ľudia. "Dnes 1.5. boli v ranných hodinách napadnutí dvaja ľudia. Incident sa stal v katastrálnom území Višňové, v lokalite hraníc Predného a Zadného Poľa, v okrese Žilina, informovala obec na sociálnej sieti," informovala obec, ktorá vydala pred agresívnym medve´dom výstrahu. 

 

 

Viac o téme: Medveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu