Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Po medveďovi, ktorý napadol dvoch ľudí, stále pátrajú: Naďalej platí výstraha

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIŠŇOVÉ - Po medveďovi, ktorého mal pri pondelkovej kolízii neďaleko obce Višňové v okrese Žilina postreliť jeden z dvoch napadnutých ľudí, naďalej pátrajú. Uviedla to manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Kristína Bocková.

Doplnila, že členovia Zásahového tím pre medveďa hnedého ŠOP SR lokalitu monitorujú v spolupráci s miestnym poľovným združením. "Zásahový tím vykonal v pondelok poobede obhliadku lokality spolu s poľovníckym hospodárom aj dvoma členmi Poľovníckej spoločnosti Vrchy a poľovne upotrebiteľným psom. Na obhliadke sa zúčastnil aj jeden z poškodených," uviedla Bocková.

Archívne VIDEO 

Populácia medveďov na Slovensku narástla na 2000 až 2500 kusov, tvrdí šéf lesných zdrojov (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

ŠOP upozorňuje, že medveď je pravdepodobne postrelený a môže byť preto agresívny a pre náhodných okoloidúcich nebezpečný. O incidente je informovaná polícia a aj starostka obce Višňové. Tá vyzvala ľudí, aby v lokalite zvýšili opatrnosť. "V záujme vlastného bezpečia zvážte návštevnosť Višňovskej doliny a širšieho okolia," vyzvala verejnosť na sociálnej sieti.

Agresívny medveď napadol dvoch ľudí v katastri obce Višňové
Zobraziť galériu (2)
Agresívny medveď napadol dvoch ľudí v katastri obce Višňové  (Zdroj: Facebook/Obec Višňové)

K prípadu došlo v pondelok ráno v remízke na hranici Predného a Zadného poľa, kde medveď pravdepodobne odpočíval. Lesník a poľovník tam dohľadávali postreleného diviaka. Medveď zaútočil najprv na lesníka. Neskôr útok zopakoval aj na poľovníka, ktorý na neho vystrelil. Oboch mužov ošetrili vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline a jeden z nich zostal hospitalizovaný na pozorovanie.

Viac o téme: MedveďPátranieNapadnutieVišňové
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu