Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obnova vozového parku pokračuje: Na nové policajné vozidlá budete môcť natrafiť už aj v Košickom a Prešovskom kraji

Obnova vozového parku pokračuje Zobraziť galériu (2)
Obnova vozového parku pokračuje (Zdroj: Facebook/Roman Mikulec - minister vnútra SR)

BRATISLAVA - Komplexná obnova vozového parku ministerstva vnútra pokračuje aj na východe Slovenska. Minister vnútra Roman Mikulec spolu so štátnym tajomníkom ministerstva vnútra Tomášom Opartym a krajským riaditeľom Policajného zboru v Košiciach Jozefom Dutkom odovzdali v Košiciach do úžívania 26 nových vozidiel pre potreby Policajného zboru.

“Je dôležité povedať, že zo strany ministerstva nejde o jednorazovú záležitosť a systematická obnova vozového parku bude fungovať priebežne tak, aby maximálny priemerný vek vozidiel bol najviac 6 a pol roka. Od roku 2021 rezort odovzdal do užívania 1 296 nových vozidiel,” uviedol minister vnútra Roman Mikulec.

archívne video Roman Mikulec odovzdal príslušníkom 37 nových policajných vozidiel aj s novým dizajnom do užívania v Bratislave, Trnave a Nitre

Roman Mikulec odovzdal príslušníkom 37 nových policajných vozidiel aj s novým dizajnom do užívania v Bratislave, Trnave a Nitre (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

10 vozidiel Kia Ceed v policajnej verzii bude pridelených na Krajské riaditeľstvo PZ v Košiciach, 9 vozidiel bude pridelených Krajské riaditeľstvo PZ v Prešove a Riaditeľstvu hraničnej a cudzineckej polície v Prešove bude odovzdané 1 vozidlo. Spolu tak pôjde o 20 vozidiel. Pri vozidlách Kia Ceed, ktoré sú nižšej strednej triedy bol celková obstarávacia cena za 150 kusov vozidiel 3 429 000 EUR s DPH, cena za jedno vozidlo tak vyšla na 22 860,- EUR s DPH. “Verím, že nové vozidlá budú spoľahlivo a bezpečne slúžiť nie len príslušníkom a zamestnancom ministerstva v službe, ale aj občanom v prípade, keď to budú potrebovať,” zdôraznil minister Roman Mikulec.

Roman Mikulec
Zobraziť galériu (2)
Roman Mikulec  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V civilnom prevedení bude Riaditeľstvu hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach odovzdaných 6 vozidiel Toyota Land Cruiser. Ide o vozidlá kategórie OFF ROAD určené do ťažšieho terénu za účelom ochrany vonkajšej schengenskej hranice. Ďalších 8 vozidiel určených pre hranicu bude dodaných v priebehu mesiaca. Jedno vozidlo bude slúžiť pre účely centrály UHCP. “Vozidlá Toyota Land Cruiser, ktoré sú vo verzii OFF ROAD bola obstarávacia cena 15 vozidiel 985 266,00 EUR s DPH, cena jedného vozidla tak vyšla na 65 684,40 eur s DPH. Všetky obstarané vozidlá boli pre potreby útvarov ministerstva upravované v Automobilových opravovniach Ministerstva vnútra SR. Týmto krokom sa snažíme posilniť líniu in-house riešení v prostredí rezortu,” uviedol štátny tajomník Tomáš Oparty.

Viac o téme: Vozový parkObnoveniePolícia Ministerstvo vnútra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu