Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Policajtom menia ubytovanie: V bratislavskej Rači majú 50 nových apartmánov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Policajti budú mať v bratislavskej Rači nové ubytovanie. Ministerstvo vnútra (MV) SR pristúpilo k zámene nevyužívaného nehnuteľného majetku štátu vo svojej správe za 50 nových apartmánov. Na zámene objektov mal rezort finančne získať. Informovala hovorkyňa MV Zuzana Eliášová.

VIDEO Veľké policajné cvičenie s koňmi a psami

Veľké policajné cvičenie s koňmi a psami (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

"Hlavným zámerom je splnenie zákonnej povinnosti zabezpečenia ubytovania príslušníkom Policajného zboru (PZ), ktorej cieľom je prispieť k stabilizácii PZ a zároveň zvýšiť záujem uchádzačov o túto prácu," priblížila. Rezort k zabezpečeniu nového ubytovania podľa jej slov pristúpil vzhľadom na nedostatočné ubytovacie kapacity, ktoré sa prehĺbili po uzavretí ubytovne Saratov v bratislavskej Dúbravke hygienou.

Ministerstvo za 50 apartmánov v Rači zamieňa rodinný dom s pozemkom v bratislavskom Lamači a ubytovňu Saratov. "Spoločnosť, s ktorou sme zámenu realizovali, zároveň zmluvne deklarovala, že rozdiel v cene zamieňaných nehnuteľností v hodnote 629.000 eur si nebude voči MV SR uplatňovať. MV SR tak podľa znaleckých posudkov zámenou získalo do správy finančne hodnotnejší majetok," ozrejmil štátny tajomník rezortu Tomáš Oparty.

Ubytovanie pre policajtov sa dlhé roky neriešilo

Dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) skonštatoval, že ubytovanie pre policajtov sa dlhé roky neriešilo. "Nové priestory budú dôstojným ubytovaním pre príslušníkov Policajného zboru v hlavnom meste bez toho, aby museli do Bratislavy dochádzať," doplnil. Požiadavkami na zabezpečenie ubytovania v Bratislavskom kraji sa podľa hovorkyne od roku 2020 zaoberá Sekcia ekonomiky MV SR.

Roman Mikulec
Zobraziť galériu (2)
Roman Mikulec  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Máme záujem predovšetkým o apartmánové nebytové priestory, ktoré by na jednej strane predstavovali vyšší štandard ubytovania pre našich zamestnancov a na strane druhej by nám umožnilo uzatvárať zmluvu o ubytovaní, a nie zmluvu o nájme služobného bytu," uviedla generálna riaditeľka sekcie Oľga Grausová. V súčasnosti podľa jej slov pracujú na analýze stavu ubytovní a bytov, no pripravujú tiež nový harmonogram postupnej rekonštrukcie vybraných ubytovní.
 

Viac o téme: MajetokUbytovaniePolícia Ministerstvo vnútraApartmnány
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu