Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Školáčka, ktorá vypila SAVO: Novinky o stave dievčaťa! Polícia začala trestné stíhanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky - Ramon Leško)

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia začala v súvislosti s incidentom v základnej škole (ZŠ) v Banskej Bystrici, pri ktorom 12-ročné dievča nevedomky požilo tekutý dezinfekčný prostriedok, trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

"V súčasnosti je prípad v štádiu vyšetrovania. V tomto štádiu vyšetrovania viac informácií ešte nemôžeme zverejniť," dodala policajná hovorkyňa.

Archívne video: Polícia upozorňuje na kyberšikanu: Toto sú varovné signály

Polícia upozorňuje na kyberšikanu: Toto sú varovné signály (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

K incidentu v ZŠ Pieninská v Banskej Bystrici došlo v pondelok (24. 4.) po hodine telesnej výchovy, keď išli žiaci šiesteho ročníka späť do triedy na ďalšie vyučovanie. Jedno z dievčat sa napilo z vlastnej fľaše a obsah tekutiny vypľulo na dlážku. Dezinfekčný prostriedok vo fľaši mala zacítiť triedna učiteľka. Vedenie školy v súvislosti s incidentom odmieta, že by dievča bolo dlhodobo šikanované. O tom, odkiaľ dezinfekčný prostriedok pochádzal, škola nemá vedomosť.

Žiačku po udalosti previezli do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici. Ako uviedla hovorkyňa nemocnice Jana Petríková, vyšetrenia nepreukázali poleptanie slizníc či poškodenie tráviaceho traktu. V stredu (26. 4.) pacientku prepustili do domácej starostlivosti.

Viac o téme: NehodaŽiačkaPolícia Banská BystricaSavoDezinfekčný prostriedokŠkolaNevydarený žart
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu