Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Novinky v prípade postrelenej kadetky Mišky: Vypovedala pred vyšetrovateľkou! Prišla za ňou do nemocnice

(Zdroj: Facebook/Donio Slovensko)

BRATISLAVA – Postrelená kadetka Miška, ktorú pred takmer dvomi mesiacmi na policajnej akadémii postrelil inštruktor, vypovedala pred vyšetrovateľkou. Tá ju prišla vypočuť prvýkrát od vznesenia obvinenia inštruktorovi Vladimírovi Šeparnevovi.

Podľa informácií TV Markíza, ktorá správu priniesla, trval výsluch približne dve hodiny. So samotným obvineným inštruktorom sa kadetka nestretla a ani ho vidieť nechce. Ako povedala, neexistuje nič, čo by mohlo ospravedlniť to, čo sa stalo.

Archívne video: Nešťastná udalosť na Policajnej akadémii: Inštruktor postrelil študentku!

Nešťastná udalosť na Policajnej akadémii: Inštruktor postrelil študentku! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

K udalosti došlo 1. marca v priestoroch streleckého polygónu Akadémie PZ v Bratislave. Študentku Mišku (20) so zraneniami previezli do nemocnice. Pedagóga Vladimíra Šeparneva polícia obvinila z trestného činu ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Miška mala navyše v posledných dňoch ďalšie komplikácie, čo si vyžiadalo jej ďalšiu hospitalizáciu. Išlo o infekciu nemocničnou baktériou. 

Prezidentka Zuzana Čaputová pre incident minulý týždeň odvolala z funkcie rektorku Akadémie Policajného zboru Luciu Kurilovskú. "Dovoľte mi informovať Vás, že prezidentka Zuzana Čaputová dnes vyhovela návrhu ministra vnútra Romana Mikulca a odvolala Luciu Kurilovskú z funkcie rektorky Akadémie Policajného zboru," uviedol palác v piatkovom vyhlásení.

Viac o téme: VýpoveďPolícia Obvinenie KadetkaMiškaAkadémia policajného zboru
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu