Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

AKTUÁLNE Vodiči, dávajte si pozor, diaľnica D1 je uzavretá: Otvorenie môže trvať dlhé hodiny! Uniká nebezpečná látka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky)

PREŠOV - Z dôvodu úniku chemickej látky na parkovisku čerpacej stanice na diaľnici D1 medzi Prešovom a Košicami je uzatvorená diaľnica v oboch smeroch. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Na mieste zasahujú záchranné zložky, oblasť má zabezpečovať civilná ochrana. V okrese Prešov bola vyhlásená mimoriadna situácia, únik látky môže potenciálne ohroziť zdravie.

Archívne video:

Cestní piráti znova úradovali: Nový odvážlivec sa rútil po diaľnici neuveriteľnou rýchlosťou! (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj)


13:00 Diaľnica medzi Prešovom a Košicami môže byť pre únik chemickej látky z cisterny uzatvorená ešte hodiny. Čaká sa na príchod náhradného vozidla, do ktorého bude chemická látka prečerpaná. Hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik to potvrdil s tým, že predpokladaný príchod náhradného vozidla je približne o 15 hodín.

11:45 Hasiči stále zasahujú pre únik chemickej látky na parkovisku čerpacej stanice na diaľnici D1 medzi Prešovom a Košicami. Potvrdil to operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.  

AKTUÁLNE Vodiči, dávajte si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniela Džobanika je diaľnica stále uzavretá.  V smere z Prešova do Košíc je diaľnica uzatvorená od výjazdu na Lemešany. Obchádzka vedie po ceste I/20 cez obce Lemešany, Janovík, Bretejovce a Budimír. V smere z Košíc do Prešova je diaľnica uzatvorená od výjazdu na Budimír," uvádza polícia s tým, že obchádzka vedie po tej istej trase.


"V smere z Prešova do Košíc je diaľnica uzatvorená od výjazdu na Lemešany. Obchádzka vedie po ceste I/20 cez obce Lemešany, Janovík, Bretejovce a Budimír. V smere z Košíc do Prešova je diaľnica uzatvorená od výjazdu na Budimír," uvádza polícia s tým, že obchádzka vedie po tej istej trase. Na mieste zasahujú hasiči.

 

AKTUÁLNE: UZÁVIERKA DIAĽNICE D1 PREŠOV - KOŠICE V OBOCH SMEROCH Z dôvodu úniku chemickej látky z cisterny na parkovisku...

Posted by Polícia SR - Prešovský kraj on Wednesday, April 12, 2023

Situácia je vážna, do ovzdušia uniká nebezpečná látka

Podľa našich informácií má byť odstavený kamión na čerpacej stanici Janovík zabezpečovaný chemikmi z civilnej ochrany, ktorí na mieste zasahujú v bezpečnostných skafandroch. Dôvodom zabezpečenia je údajný únik kyseliny chlorovodíkovej, ako potvrdil jeden z našich zdrojov zasahujúcich na mieste. 

AKTUÁLNE Vodiči, dávajte si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: csz.sk,chemistryland.com)

Prednosta okresného úradu v Prešove zdôraznil, že platí mimoriadna situácia. Dôvodom je obava o šírenie nebezpečnej látky, ktorá sa vplyvom vetra môže dostať aj do širšieho okolia. 

Viac o téme: Polícia D1Prešovúnik chemickej látkyUzavretie diaľnice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu