Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Národné centrum zdravotníckych informácií dočasne povedie Peter Lukáč

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) od stredy dočasne povedie Peter Lukáč. Personálne zmeny súvisia s úpravou zriaďovacej listiny, na základe ktorej zanikla trojčlenná rada riaditeľov a nahradil ju jednoosobový štatutárny orgán. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR

"V pozícii generálneho riaditeľa NCZI skončil 11. apríla Marek Macho. Ešte v priebehu minulého týždňa, teda pred rozhodnutím o zmene zriaďovacej listiny, požiadala o uvoľnenie z pozície výkonnej riaditeľky Barbora Mareková. Funkcia tretieho člena rady riaditeľov nebola od jej vzniku obsadená," spresnil rezort.

Archívne video: Ministerstvo zdravotníctva SR podáva trestné oznámenie pre tendre NCZI

Ministerstvo zdravotníctva SR podáva trestné oznámenie pre tendre NCZI (Zdroj: Topky, MZ SR)

 

O zmene rozhodol štátny tajomník MZ Michal Palkovič. Vedenie rezortu sa k modelu jednoosobového štatutárneho orgánu podľa vlastných slov vrátilo po tom, ako sa po viac ako troch mesiacoch neosvedčilo riadenie inštitúcie kolektívnou radou riaditeľov.


Lukáč má NCZI viesť do výberového konania, ktoré sa musí uskutočniť do šiestich mesiacov. "Úlohou nového riaditeľa bude okrem iného zlepšenie procesov zberu a napĺňania zdravotných registrov vrátane Národného onkologického registra, ale aj zlepšovanie služieb elektronického zdravotníctva," priblížilo MZ.Lukáč bol na čele NCZI od novembra 2021 po tom, ako uspel vo verejnom výberovom konaní. Vo funkcii skončil koncom minulého roka po zmene zriaďovacej listiny.

Viac o téme: Personálne zmenyNCZIPeter Lukáč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu