Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Matovič obvinil Káčera zo zrady premiéra Hegera: Rozbuškou je Hlas, hanba hanbúca, kričí šéf OĽaNO

Matovič obvinil Káčera zo zrady premiéra. Zobraziť galériu (3)
Matovič obvinil Káčera zo zrady premiéra. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Voľby sú tu už o polroka, no už teraz lietajú veľké ohňostroje útokov a statusov. Politici sa nimi už takto pred voľbami vzájomne osočujú z toho, kto s kým pôjde a kto s kým nie. Podľa viacerých analytikov je dokonca už aj na mieste uvažovať, či sa novovznikajúce subjekty budú zaoberať stranou Hlas-SD, ktorá dlhodobo v prieskumoch obsadzuje prvé priečky dôveryhodnosti. Dočasne poverený premiér Eduard Heger (Demokrati) nedávno predstavil svoju stranu, kde túto otázku o Hlase okamžite a sám zodpovedal, no jeho ďalší člen už taký presvedčivý v odmietnutí nebol. To si všimol aj bývalý Hegerov nadriadený Igor Matovič, ktorý mu za to nič nedaroval.

archívne video

Heger predstavil novú stranu Demokrati a tiež prvé mená z jej tímu, premiér tvrdí, že od OĽaNO sa názorov odlišujú (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Matoviča dostalo do vývrtky konkrétne vyjadrenie dočasne povereného ministra Káčera v Denníku N, kde sa vyjadroval k téme možnej spolupráce s Hlasom-SD. Zatiaľ čo premiér túto spoluprácu na úvodnej tlačovej konferencii Demokratov na 100% vylúčil, Káčer až taký jednoznačný nebol, čo si myslí aj šéf OĽaNO.

Nerád by som vytláčal Hlas z priestoru normálnych strán, všetko sa ukáže, vyhlásil Káčer

"Pred rokom ma v Hlase trošku prekvapili, pretože spôsob, akým fungovali v tej hystérii, ktorá bola pred podpisom slovensko-americkej zmluvy o obrannej spolupráci, tak to ma zarazilo. Odvtedy si myslím, že je ich prístup konzistentnejší," popisoval politické kroky Hlasu za posledné roky Káčer. "Určite necítim ja vôbec žiadnu potrebu vytláčať Hlas-SD z priestoru normálnych politických strán, ktoré spĺňajú to nutné minimum, ktoré táto krajina potrebuje. Ale to všetko sa ešte len ukáže," dodal ešte Káčer, ktorý si chce počkať, ako sa bude Hlas správať pred a bezprostredne po voľbách.

Matovič obvinil Káčera zo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Nekonzistentnosť názorov na Hlas

Heger na druhú stranu dlhodobo a v posledných rozhovoroch hovorí o tom, že nemieni spolupracovať so stranou, ktorej členovia sú namočení vo viacerých kauzách, sú obvinení z rôznych trestných činov atď. Je teda v evidentnom rozpore s postojom Káčera, no jedna vec je istá - slová Káčera o Hlase zachytil aj bývalý Hegerov stranícky šéf.

Hanba hanbúca, vypenil Matovič

Igor Matovič doslova vypenil. "Edovi som hovoril, že kádre ako Káčer, Hirman či Kollár ho zradia pri prvej príležitosti. Priznávam však, že som si myslel, že k tomu príde až po voľbách … mýlil som sa = Káčer zradil premiéra hneď pri prvej príležitosti," myslí si Matovič. To všetko sa podľa Matoviča stalo napriek tomu, že Heger sa ako predseda strany Demokrati opakovane zaprisahal, že v žiadnom prípade s Hlasom Demokrati nepôjdu. "Pseudodiplomat verejne popiera sľub svojho predsedu strany. Hanba hanbúca," napísal rázne Matovič.

Matovič obvinil Káčera zo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Viac o téme: Igor MatovičOĽaNOPeter PellegriniDemokratiRastislav KáčerHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu