Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na údržbu vojenskej infraštruktúry v Michalovciach vynaloží rezort obrany 1,7 milióna eur

Jaroslav Naď Zobraziť galériu (2)
Jaroslav Naď (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Minister obrany SR Jaroslav Naď navštívil príslušníkov 21. samohybného delostreleckého oddielu a 22. mechanizovaného práporu OS SR v Michalovciach a tiež ich kasárne, kde sa zaujímal o zlepšovanie podmienok ich služby. Už v uplynulom roku investoval rezort obrany do údržby tunajšej zanedbanej vojenskej infraštruktúry viac ako 425.000 eur, pričom v roku 2023 vyčlenil na tieto účely 1.719.565 eur.

"Osobná návšteva vojenských útvarov po celom Slovensku je pre mňa jednou z priorít. Som rád, že krok po kroku vidím dokončené alebo prebiehajúce rekonštrukčné práce, ktoré majú zabezpečiť vojakom dôstojné podmienky pre ich službu vlasti. Zároveň si plníme povinnosť starostlivosti o majetok štátu, ktorý naozaj roky chátral. Samozrejme, nie všetko je možné spraviť naraz a častokrát ide o rozsiahle práce, avšak robíme maximum a budeme v tom pokračovať aj tento rok," uviedol v Michalovciach J. Naď.

archívne video Jaroslav Naď o poskytovaní pomoci Ukrajine 

Jaroslav Naď o poskytovaní pomoci Ukrajine (Zdroj: Topky/Vlado Anjel )

Odhodlanie k zásadnej zmene kvality podmienok pre vojakov ilustruje aj viac ako 4-násobné medziročné navýšenie plánovaných investícií do údržby. V roku 2022 smerovali investície napríklad na náter striech, výmenu okien, dverí, opravu fasád, omietok, obkladov a dlažieb, taktiež sociálnych zariadení, elektroinštalácie, vzduchotechniky, montáž klimatizačných jednotiek či výmenu ohrievača vody. V tomto roku sa bude v týchto prácach pokračovať, avšak pribudnú ďalšie opravy, a to vrátane prístreškov, garáží, cestných a prístupových komunikácií, manipulačnej a stáčacej plochy, vonkajšieho ihriska, oplotenia či výdajne PHM.

Na údržbu vojenskej infraštruktúry
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ministrov program v Michalovciach dnes pokračoval diskusiou v mestskom kultúrnom stredisku

Ministrov program v Michalovciach dnes pokračoval diskusiou v mestskom kultúrnom stredisku, kde s ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislavom Káčerom za účasti verejnosti hovoril na tému: Rok ruskej vojny proti Ukrajine - čo to znamená pre Slovensko?

Viac o téme: údržbaMichalovceMinisterstvo obranyJaroslav NaďVojenská infraštruktúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu