Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Horskí záchranári pomáhali turistovi po pošmyknutí: Muž padal desiatky metrov

Pád muža do centrálneho žľabu Vysokej
Pád muža do centrálneho žľabu Vysokej (Zdroj: hzs.sk)

VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári pomáhali v nedeľu 50-ročnému turistovi po páde do centrálneho žľabu Vysokej vo Vysokých Tatrách. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na sociálnej sieti.

"Turista sa pri zostupe pošmykol a niekoľko desiatok metrov dlhý pád sa mu nepodarilo ubrzdiť ani cepínom, ktorý mal pri sebe. Spôsobil si poranenie dolnej končatiny a odreniny v oblasti tváre. Letecká technika nemohla byť nasadená pre nepriaznivé počasie a zlú dohľadnosť," uvádza HZS.

Na pomoc odišli turistovi pozemne horskí záchranári z oblastného strediska HZS Vysoké Tatry. Náhodní skialpinisti, nachádzajúci sa v oblasti, zahájili transport pacienta naproti záchranárom, smerom do Zlomiskovej doliny.

 

Pád muža do centrálneho žľabu Vysokej V dopoludňajších hodinách 5.3.2023 kontaktovali HZS turisti, ktorí nahlásili pád...

Posted by Horská záchranná služba on Sunday, March 5, 2023

Turistovi poskytli okamžitú pomoc

"Záchranná skupina HZS po dosiahnutí poskytla turistovi zateplenie, ošetrenie a fixovanie končatiny a podala mu medikamentóznu analgetickú liečbu," dopĺňa HZS. Pacienta po prevzatí transportovali záchranári HZS k horskému hotelu pri Popradskom plese. Odtiaľ ho zviezli terénnym vozidlom HZS do údolia k zástavke Tatranskej elektrickej železnice a odovzdali ho privolanej posádke rýchlej lekárskej pomoci.

Viac o téme: ŽľabPádZranenieTuristaHorskí záchranári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu