Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

FOTO Horskí záchranári pomáhali horolezcom vo Vysokých Tatrách: Pri výstupe na Zlomiskovú vežu náhle spadli!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári zasahovali v sobotu vo Vysokých Tatrách po páde trojice horolezcov. Pri lezení na Zlomiskovú vežu sa im uvoľnil kameň so štandom. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na svojej webstránke.

archívne video

Horskí záchranári pomáhali dvom poľským horolezkyniam v oblasti Jastrabej veže (Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba)

Všetci horolezci, keďže boli naviazaní, spadli zo skalného rebra do žľabu smerom do Zlomiskovej doliny. Jeden horolezec po páde utrpel poranenie ruky a hrudníka, druhý poranenie zadnej časti tela a tretí muž nebol zranený.

FOTO Horskí záchranári pomáhali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Horská záchranná služba)

Rýchly trnasport do Popradskej nemocnice 

"Záchranári HZS z Oblastného strediska Vysoké Tatry požiadali o súčinnosť leteckých záchranárov. Tí z heliportu v Starom Smokovci vzali na palubu jedného záchranára HZS. Po prílete do oblasti bol na mieste udalosti vysadený horský záchranár aj lekár Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. Zraneným osobám poskytli na mieste neodkladnú zdravotnú pomoc a mužovi s poranením hrudníka podali medikamentóznu liečbu," uvádza HZS.

 

Výpadok troch horolezcov pod Zlomiskovou vežou Dňa 4. 3. 2023 v obedňajších hodinách prijala Horská záchranná služba...

Posted by Horská záchranná služba on Saturday, March 4, 2023

Následne boli zranení horolezci pripravení na letecký transport a za pomoci navijaka ich postupne evakuovali z terénu k Popradskému plesu. Naložili ich na palubu vrtuľníka, ktorý ich transportoval do nemocnice v Poprade. Tretí horolezec pokračoval v zostupe samostatne.

Viac o téme: TuristiHorskí záchranáriVysoké TatryZlomisková veža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu