Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Streľba na policajnej akadémii v Bratislave: Inštruktor postrelil študentku prvého ročníka, skončila v nemocnici

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky)

BRATISLAVA - Na Akadémii Policajného zboru v Bratislave inštruktor počas výcviku postrelil študentku prvého ročníka. So zraneniami ju previezli do nemocnice. Potvrdila to rektorka akadémie Lucia Kurilovská. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

archívne video 

Daniel Lipšic poskytol bližšie informácie k streľbe na Zámockej ulici a jej páchateľovi (Zdroj: Topky - Maarty)

"V rámci výcviku, ktorý študenti majú možnosť absolvovať vo voľnom čase, došlo k takejto nešťastnej udalosti, keď študentka bola postrelená inštruktorom," uviedla Kurilovská. Na miesto boli podľa jej slov okamžite zavolaní záchranári aj polícia.

Študentka skončila v nemocnici

"Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov na pomoc zranenej žene, ošetrili ju a transportovali do nemocnice," ozrejmila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská potvrdila, že nemocnica v stredu poobede prijala osobu so strelnými poraneniami. "Vzhľadom k citlivosti celého prípadu nebudeme poskytovať bližšie informácie," dodala.

 

AKTUÁLNA INFORMÁCIA Okolnosťami prípadu, ku ktorému došlo v priestoroch Akadémie Policajného zboru v Bratislave sa...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Wednesday, March 1, 2023

Prípadom sa zaoberá Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave III. "Keďže sa aktuálne na mieste vykonávajú prvotné úkony za účelom náležitého objasnenia skutkového stavu, nie je možné v súčasnom štádiu poskytnúť bližšie informácie," povedala hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Jana Šimunková.

Študentka má poranenú chrbticu

Ako informujú noviny.sk, zo zatiaľ nezistených príčin postrelil 20-ročnú žiačku dlhoročný skúsený inštruktor. Spolu s dvomi spolužiačkami, budúcimi policajtkmi, po vyučovaní krátko po 16:00 išli s ním na polygón v areáli školy. Pri výstrele z inštruktorovej zbrane ju rana zasiahla do oblasti chrbta. Počas príchodu policajtov a záchranárov bola pri vedomí a komunikovala, mala však sťažené dýchanie.

Čo presne sa na mieste udialo, nie je ešte známe. "Je to skúsený inštruktor, roky pôsobí na akadémii policajného zboru. Pred tým tiež sa venoval tejto činnosti aj z hľadiska strelieb, aj z hľadiska útokov," uviedla Kurilovská. Podľa informácií televízie Joj mal mať inštruktor medzi slepými nábojmi aj jeden ostrý. Príčiny nešťastného výstrelu bude vyšetrovať polícia.

Viac o téme: StreľbaPolicajná akadémiaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu