Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

MIMORIADNE Pri košickom nákupnom stredisku sa zastrelil muž: Nachádzal sa na strelnici

Muž sa zastrelil v areáli známeho košického nákupného centra. Zobraziť galériu (4)
Muž sa zastrelil v areáli známeho košického nákupného centra. (Zdroj: Topky/Ramon Leško, TASR)

KOŠICE - V sobotu popoludní boli všetky bezpečnostné zložky v okolí Košíc alarmované pre prípad v známom obchodnom centre. V priestoroch populárneho strediska, ktoré denne navštevuje stovky Košičanov, sa totiž zastrelil muž! Polícia je teraz na mieste a zaisťuje všetky potrebné stopy k objasneniu tohto prípadu.

archívne video

Polícia informuje o extrémizme: Nezatvárajte pred ním oči! (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)


  • v areáli košického nákupného centra Optima došlo k streľbe
  • muž vo veku 49 rokov na seba vytiahol zbraň a vystrelil, bol na mieste mŕtvy
  • strelnica bola po tejto tragédii okamžite uzavretá
  • polícia zaisťuje kamerové záznamy a iné stopy v rámci objasnenia okolností prípadu

O hroznej tragédii informuje denník Korzár. Ide o blízke priestory Košičanom dobre známeho obchodného centra Optima. Nešťastie sa malo stať na neďalekej strelnici. Po čine jednu z prevádzok museli uzavrieť a začalo sa policajné vyšetrovanie.

Incident sa podľa všetkého odohral v priestoroch strelnice Steam Factory, o čom svedčia fotografie spomínaného denníka v článku. Prevádzka sa okrem toho, že pod ňu patrí aj strelnica venuje aj iným aktivitám, ako je napríklad organizovanie rôznych večierkov. Strelnica je v oddelenom priestore od pasáže obchodov v centre.

MIMORIADNE Pri košickom nákupnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

Muž na seba obrátil zbraň na strelnici, dôvody nie sú známe

Muž mal na seba namieriť zbraň a vystreliť priamo uprostred strelnice a utrpel pri tom vážne poranenia, pri ktorých na mieste zomrel. "Môžem potvrdiť, že dnes popoludní sa v jednom z košických obchodných centier stala nešťastná udalosť, pri ktorej 49-ročný muž utrpel zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom," potvrdila prípad krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

"Čo bolo presnou príčinou tohto konania a ako presne k nemu došlo, je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodala pre denník Ivanová. Majiteľ prevádzky sa k nešťastiu zatiaľ nechcel vyjadriť. O streľbe pritom vraj nevedela ani predavačka v jednom z obchodov.  "Prečítala som si o tom, ale my sme o tom vôbec nič nepočuli. Predsa nie sme úplne blízko tej prevádzky," povedala jedna z pracovníčok v centre.

Začalo trestné stíhanie a preverovanie kamerových záznamov 

Policajti už prípad preverili a vo veci začali trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Privolaní kriminalisti podľa všetkého zisťujú aj podrobnosti zo záberov z bezpečnostných kamier. Tie by mohli tento mimoriadne tragický prípad objasniť.

MIMORIADNE Pri košickom nákupnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

"Som prekvapená. Naozaj, tu nikto nič poriadne nevie," povedala pre Korzár ďalšia pracovníčka v centre. Pred prevádzkou medzitým stáli dospelí s deťmi a tortou. Tá je totiž známa aj tým, že v jej priestoroch sa organizujú aj detské oslavy. Predávajúci však v týchto chvíľach dnu nikoho nevpúšťajú.

Viac o téme: MužStreľbaSamovraždaStrelnicaNákupné strediskoKošiceOptima
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu