Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nedeľná politická diskusia sa zmenila na živú kovbojku: V štúdiu bolo poriadne horúco, nevydržal to už ani moderátor

V štúdiu bolo poriadne horúco. Zobraziť galériu (5)
V štúdiu bolo poriadne horúco. (Zdroj: reprofoto RTVS)

BRATISLAVA - Pri zložení nedeľnej politickej diskusie vo verejnoprávne televízii bolo už vopred jasné, že nepôjde o bežnú debatu. Do relácie RTVS O 5 minút 12 prišli predstavitelia koalície a opozície v podobe Roberta Fica (Smer-SD) a vicepremiérky Veroniky Remišovej (Za ľudí). Aktuálne témy boli mimoriadne citlivé, no keď už prišlo na tému rusko-ukrajinského konfliktu, svoje povedal aj moderátor diskusie, ktorého dvíhalo zo stoličky.

archívne video

Remišová Matovičovi za nápad 500-eurových odmien po voľbách poriadne naložila (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Heger sa musí sám rozhodnúť, čo chce, hovorí Remišová

Relácia načrtla aj tému predvolebnej situácie. Predsedníčka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová totiž v prvých minútach relácie celkom jednoznačne neodpovedala na otázku, či strana Za ľudí pôjde do volieb s povereným premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO). "Je dôležité, aby Heger urobil prvý krok a  aby si našiel politické zázemie, nastavil si hodnoty, a potom sa môžeme rozprávať o týchto témach," povedala šéfka strany Za ľudí.

Nedeľná politická diskusia sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto RTVS)

Na voľby však mala Remišová svoj názor. "Je mi úplne jedno, či budú predčasné voľby v júni alebo v septembri," uviedla. Podľa nej by však nemali byť v júli či auguste, pretože ide o obdobie, kedy sú vraj ľudia na dovolenkách.

Premiér Heger má pomaly viac funkcií, ako japonská kalkulačka, kritizuje Fico

Odchod ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského je podľa predsedu Smeru súčasťou väčšieho problému, no vyvolať voľby 30. júna je podľa neho mimoriadne dôležité. ""Pýtam sa, čo sa zmení na ministerstve zdravotníctva, ak ho riadi Heger. Už je dočasne poverený premiér, minister financií aj minister zdravotníctva. Má viac funkcií ako japonská kalkulačka.(...) Akú máme garanciu, že rozhádaná vláda dokáže viesť krajinu do septembra," povedal pred kamerami Fico.

Nedeľná politická diskusia sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto RTVS)

Exminister podľa Remišovej odišiel "na hulváta". "Popodpisoval ešte nejaké zmluvy, ktoré mu ležali na stole, to sa nerobí," skonštatovala

Fico bol jednoznačný aj v prípade otázky prípravy na predčasné voľby. "Nebudeme vytvárať žiadne bloky," ozrejmil. "Nezostavujme žiadne vlády, prosím, a nehovorme, kto s kým pôjde alebo nepôjde pred parlamentnými voľbami. O tom rozhodnú na konci dňa ľudia," dodal.

Búrlivá diskusia, do stretu sa dostal aj sám moderátor

Těmou debaty sa stali aj samotné stíhačky Migy, protiraketový systém S-300 a mnohé iné témy, ktoré sa týkali ruského vojnového konfliktu na Ukrajine. Šéf opozičného Smeru v relácii povedal viaceré svoje postoje k tomu, prečo bolo napríklad poslanie systému S-300 na Ukrajinu za chybu, a rovnako to, že Migy podľa neho určite neboli v takom stave, v akom to uvádza rezort obrany.

Nedeľná politická diskusia sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto RTVS)

V istej chvíli sa už dokonca sám moderátor Marek Makara pri vlastných otázkach, ktorými už z časového hľadiska relácie musel Ficovi doslova skákať do reči. "Prepáčte, ale ja tomu nerozumiem," odpovedal mu na povedané stanoviská Makara, ktorý však od šéfa Smeru dostal okamžitú odpoveď. "Vy tu nie ste na to, aby ste rozumeli. Vy musíte rešpektovať," povedal Fico.

Nedeľná politická diskusia sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto RTVS)

Verejnoprávne médium nedáva priestor pre problémy ľudí, vyhlásil Fico na záver

"Mrzí ma, že celá relácia - ani slovo ohľadom potrieb ľudí na Slovensku," povedal na záver relácie. Následne mu moderátor vytkol, že si mení reláciu na súkromnú tlačovú konferenciu, kde šíri heslá strany.

Po konci relácie Fico v statuse vyhlásil, že problémy Slovenska podľa jeho názoru "nemajú priestor vo verejnoprávnom médiu".

 

PROBLÉMY SLOVENSKA NEMAJÚ PRIESTOR VO VEREJNOPRÁVNOM MÉDIU😠 V dnešnej relácii o 5 minút 12 moderátor, v tandeme s pani...

Posted by Robert Fico on Sunday, March 5, 2023

Svoj názor na dnešnú diskusiu verejnosti na sociálnej sieti poskytla aj śéfka Za ľudí.

 

Po vyše hodine, ktorú som strávila v štúdiu RTVS s Robertom Ficom, sa teším na zyvšok nedele s deťmi ❤️

Posted by Veronika Remišová on Sunday, March 5, 2023
Viac o téme: DiskusiaReláciaRobert FicoSmer-SDVeronika RemišováZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu