Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

POZOR Na Slovensku opäť úradujú podvodníci: TAKTO sa z vás snažia vylákať peniaze! Hrajú sa na dopravákov

Emailový podvod vás môže pripraviť o peniaze: Upozorňuje Polícia SR Zobraziť galériu (3)
Emailový podvod vás môže pripraviť o peniaze: Upozorňuje Polícia SR (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Polícia dlhodobo ľudí upozorňuje, aby nenaleteli podvodným mailom a správam, ktoré sa svojím obsahom snažia z nich dostať peniaze. Podvodníci sa v snahe byť dômyselnejší snažia prísť na nové cesty, ako vás ošklbať. Dajte si pozor na tento jednoduchý trik – o peniaze môžete prísť pre strach z polície.

Archívne VIDEO: Podvody a hoaxy

Polícia Slovenskej republiky upozorňuje na podvody a hoaxy (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Čitateľ z východného Slovenska sa na nás obrátil s emailom, ktorý dostal v utorok (7. 2.) ráno. V správe, ktorá mu bola doručená na služobnú adresu, sa písalo, že sa údajne dopustil priestupku a bola mu udelená pokuta. „Vážený/á, účelom tejto správy je informovať Vás, že vám bola udelená pokuta z dôvodu porušenia dopravných predpisov a musíte čiastku uhradiť do 72 hodín,“ stojí hneď v úvode správy, ktorú podľa našich informácií obdržali minimálne ešte dvaja ďalší ľudia. Email bol dotyčnému doručený z adresy priestupky@urad.sk, pričom žiadnou podobnou doménou miestne úrady nedisponujú.

Podľa falošnej správy sa mal dopustiť prekročenia rýchlosti v Košiciach, dotyčný však v poslednom období mesto nenavštívil, rovnako na mieste nebola ani iná osoba jeho autom. Odosielateľ mailu prízvukoval, že „všetky pokuty je nutné uhradiť ONLINE,“ k čomu malo dôjsť prostredníctvom centra Jednoducheplatby, na ktorý ste sa vedeli dostať cez priložený link.

POZOR Na Slovensku opäť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip od čitateľa)

Ide o podvod: Nenechajte sa oklamať!

S prípadom sme sa preto obrátili na hovorkyňu ministra vnútra Zuzanu Eliášovú, ktorá našu požiadavku postúpila Krajskému riaditeľstvu (KR) PZ v Košiciach. „V tomto prípade to vyzerá iba na účelovo vytvorenú stránku, ktorej cieľom je podvodným spôsobom vylákať od ľudí peniaze,“ píše Lenka Ivanová, košická policajná hovorkyňa. Policajný zbor preto apeluje na ľudí, aby na takéto výzvy nereagovali a týmto spôsobom neplatili žiadne peniaze.

POZOR Na Slovensku opäť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Viac o téme: PokutaPolícia SRPodvodHoaxEmailPodvodný email
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu