Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Čaká nás najchladnejšia noc: Teploty môžu dosiahnuť až mínus 23 stupňov Celzia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred nízkymi teplotami. V niektorých okresoch môže teplota klesnúť až na mínus 23 stupňov Celzia. Informuje o tom SHMÚ na svojom webe.

V niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Prešovského a Žilinského kraja vydali meteorológovia od pondelkovej 20.00 h do utorka (7. 2.) 9.00 h výstrahy druhého stupňa pred nízkymi teplotami. V týchto lokalitách sa ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu od mínus 20 do mínus 23 stupňov Celzia.

Výstraha pred nízkymi teplotami
Zobraziť galériu (3)
Výstraha pred nízkymi teplotami  (Zdroj: shmu.sk)

"Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch," uviedli meteorológovia. Výstrahy prvého stupňa pred nízkymi teplotami platia vo viacerých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Nitrianskeho, Prešovského a Žilinského kraja. Aj v tomto prípade platia výstrahy od 20.00 h do utorkovej 9.00 h.

Najchladnejšia noc

"Nasledujúcu noc budú podmienky na výrazné ochladenie ešte výraznejšie ako tú poslednú. Na väčšine územia sa vyjasní (aktuálne sa ešte na severe rozpadáva nízka oblačnosť) a zoslabne vietor, až na juhovýchod, kde bude stále fúkať mierny severný," uviedol SHMÚ. Už v týchto chvíľach je teplota v najchladnejších dolinách a kotlinách do mínus 15 stupňov Celzia, ako napríklad na stanici Vígľaš-Pstruša.

 

Chladná noc pred nami, opäť aj pod -20 °C Nasledujúcu noc budú podmienky pre výrazné ochladenie ešte výraznejšie ako tú...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Monday, February 6, 2023

"V noci tak s vysokou pravdepodobnosťou zaznamenáme viac lokalít s teplotou pod mínus 20 stupňov Celzia a väčšinou aj nižšie minimá ako včera, pričom môže ísť aj o najchladnejšiu noc tejto zimy," dodali meteorológovia.

Viac o téme: PočasieMrázSHMÚNízke teploty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu