Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Zadržali najväčšieho sexuálneho násilníka z Česka: Bol postrachom žien v Bratislave

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Sexuálny násilník len za jediný rok zneužil v Česku 28 žien. Po prvýkrát začal "úradovať" pred 19 rokmi, keď u našich západných susedov riešili sériu brutálnych znásilnení žien. Na svedomí ich mal mať podľa polície práve on.

video: Brratislavskí kriminalisti objasnili sériu trestných čnov násilníka z Česka

Bratislavskí kriminalisti objasnili sériu trestných činov násilníka z Česka (Zdroj: Facebook/polícia SR)

O kauze informoval portál tvnoviny.sk. Oobeťami násilníka v Česku boli ženy rôzneho veku a postavenia, učiteľky či dôchodkyňa, na ktorej sa ukájal vo výťahu. Výťahy a panelové domy si vyberal najčastejšie, preto ho prezývali aj „výťahový násilník“. V roku 2005 ho súd uznal vinným a skončil na sedem rokov za mrežami, bola mu nariadená aj ústavná liečba.

Presunul sa do Bratislavy

O deviantovi a fetišistovi, ako znalci násilníka označili, nebolo desať rokov počuť. Vlani však začali pribúdať sexuálne útoky v Bratislave.

Policajti Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave vyšetrujú viaceré trestné činy, ktorých sa 48-ročný Martin v metropole Slovenska dopustil. Ako informuje polícia na sociálnej sieti, ten čelí doposiaľ obvineniu zo zločinu lúpeže, trestného činu nebezpečného vyhrážania, trestného činu výtržníctva. Podozrivý je aj zo spáchania ďalšieho trestného činu sexuálneho násilia, v ktorom mu nebolo doposiaľ vznesené obvinenie, stále prebieha zabezpečovanie dôkazov.

Podľa doterajších zistení 26. apríla minulého roku prenasledoval 41-ročnú ženu do vnútorných priestorov obytného domu na Svätoplukovej ulici. Na schodisku ju uchopil za ústa a snažil sa ju stiahnuť na zem, avšak žena kládla aktívny odpor a udierala ho do viacerých častí tela. Počas zápasu jej odcudzil dámsku topánku, s ktorou z miesta utiekol.

K druhému skutku došlo 5. mája v priestoroch jednej z budov na Námestí SNP, kde v tom čase bola výstava. "Ak nechceš aby som ti ublížil, rob čo ti poviem“ povedal žene, ktorá tam pracovala ako kurátorka. Začal jej bozkávať chodidlá a súčasne onanovať, pričom po asi 5 minútach sa jej poďakoval a z priestorov budovy utiekol. K zraneniu ženy nedošlo.

VIDEO Zadržali najväčšieho sexuálneho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Ďalšieho skutku sa mal dopustiť 30. januára tohto roku v zborovni jednej z bratislavských základných škôl. Poškodenú učiteľku oslovil pod zámienkou darovania finančných prostriedkov. Po chvíli sa jej však začal vyhrážať ublížením na zdraví nožom, na čo ona z obavy o svoj život utiekla. 

Obvinený je dôvodne podozrivý však aj zo spáchania skutku sexuálneho násilia z 3. januára, ku ktorému došlo vo výťahu jedného z panelákov v mestskej časti Petržalka. V tomto prípade nastúpil spolu s 67-ročnou ženou do výťahu, pričom po tom, ako sa výťah pohol, ho na medziposchodí mal zastaviť. Mal sa dopustil trestného činu sexuálneho násilia, pričom k spôsobeniu fyzickej ujmy poškodenej ženy nedošlo. Z miesta utiekol. V uvedenom prípade sa stále pokračuje v zabezpečovaní dôkazov za účelom preukázania viny a rozšírenia prípadného trestného stíhania.

archívne video

Žena (38) vošla s mužom do bytu v Prahe: Nedobrovoľný sex, mal ju znásilniť (Zdroj: Polícia ČR)

Policajti mali viacero oznámení o protiprávnom konaní v tom čase neznámym páchateľom a všetky preverovali. Zaistili viacero stôp, ktoré predložili na znalecké skúmanie a na základe výsledkov potvrdili dva dovtedy neznáme prípady z roku 2022. V rámci vykonaných analýz jednotlivých prípadov kriminalisti zistili, že páchateľ má na tvári výrazné tetovanie, ktoré si prekrýval make-upom.

Na základe získaných informácií a dôkazov zistili totožnosť páchateľa a vzniesli mu obvinenie. Na základe týchto skutočností bol vydaný Okresným súdom Bratislave I zatýkací rozkaz, ako aj Európsky zatýkací rozkaz. Keďže trestné činy spáchal na území viacerých bratislavských okresov, vyšetrovania sa ujala krajská kriminálka.

Sexuálny násilník je za mrežami

Na pokyn slovenskej polície násilníka v sobotu v Česku zadržali. „V súčasnosti je v cele predbežného zadržania, hrozí mu maximálne osem rokov za mrežami. Ani v jednom z prípadov našťastie nikoho fyzicky nezranil. Zostáva iba dúfať, že tentokrát českej polícii neutečie. V minulosti si totiž sponkou rozopol putá a utiekol priamo z policajnej stanice,“ uviedol hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.

 

Viac o téme: NásilníkZadržanieSexuálny násilník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu