Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Podľa Rastislava Káčera musíme pamätať na to, čo predchádzalo tragédii holokaustu

Rastislav Káčer
Rastislav Káčer (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Holokaust je potrebné vnímať aj prostredníctvom toho, čo tejto tragédii predchádzalo. Pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu to uviedol dočasne poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer. Zároveň varoval pred rizikom opakovania podobných tragédií v súčasnosti.

"Šírenie nenávisti, strachu a konšpiračných teórií, dehumanizácia aj ohováranie. Mnohé z toho je, žiaľ, naďalej prítomné aj v dnešnom svete. Vzdávam úctu obetiam holokaustu a využívam túto príležitosť na pripomenutie našej spoločnej a trvalej úlohy chrániť slobodu a mier na našom kontinente," vyhlásil Káčer. Podľa šéfa slovenskej diplomacie si verejnosť mohla myslieť, že zatváranie ľudí v táboroch za ostnatými drôtmi, ich ponižovanie, znásilňovanie a vraždy sa jej už netýkajú.

"Rusko a jeho zločinná agresia nás však vrátili do reality. Boj proti zlu sa nesmie nikdy skončiť, poučme sa z minulosti, aby sme nezopakovali rovnaké chyby v súčasnosti," vyzval Káčer. Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu pripomína 27. januára utrpenie miliónov židovských obetí holokaustu počas druhej svetovej vojny. Zvolený dátum sa symbolicky viaže k oslobodeniu koncentračného a vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau v roku 1945.

Viac o téme: HolokaustRastislav KáčerPamiatka obetí holokaustu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu