Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Morawiecki na deň obetí holokaustu obvinil Putina z budovania nových táborov

Mateusz Morawiecki
Mateusz Morawiecki (Zdroj: SITA/AP Photo/Olivier Matthys, File)

OSVIENČIM - Poľský premiér Mateusz Morawiecki v piatok - pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu - obvinil ruského prezidenta Vladimira Putina, že v rámci vojny na Ukrajine buduje v Európe "nové tábory". Informovala o tom agentúra AFP.

"Na výročie oslobodenia nacistického nemeckého tábora smrti Auschwitz-Birkenau si pripomeňme, že Putin na východe buduje nové tábory," napísal Morawiecki na sociálnej sieti Facebook bez uvedenia ďalších podrobností. "Solidarita a pevná podpora pre Ukrajinu sú efektívne spôsoby na zaistenie toho, aby sa história úplne nezopakovala," dodal poľský premiér.

 

6 milionów - to liczba ofiar Holokaustu. Jedną trzecią tej liczby stanowiły dzieci. Wielka część zamordowanych w...

Posted by Mateusz Morawiecki on Friday, January 27, 2023

Agentúra AFP v tejto súvislosti pripomenula, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vlani v októbri, obvinil Rusko, že v okupovanom východoukrajinskom meste Olenivka zriadilo "koncentračný tábor", kde zadržiava zajatých Ukrajincov. Vyšetrovatelia OSN vlani zdokumentovali na Ukrajine vyše 400 prípadov svojvoľného zadržania a zmiznutia osôb, za ktoré sú zodpovedné ruské sily.

Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu pripomína 27. januára utrpenie miliónov židovských obetí holokaustu počas druhej svetovej vojny. Zvolený dátum sa symbolicky viaže k oslobodeniu koncentračného a vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau v roku 1945.

Viac o téme: ObeteHolokaustVladimir PutinMateusz Morawiecki
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu