Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

REFERENDUM 2023 je v plnom prúde, kto ho ignoruje? Tabák vyzýva na účasť, Matovič posiela figu borovú Ficovi!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: FB/Mária Kolíková, FB/Igor Matovič, Topky.sk)

BRATISLAVA - V dnešný deň môžu občania hlasovať v referende, ktorého iniciátorom bola strana Smer. Priebeh je zatiaľ pokojný, niektoré obce trápia výpadky elektriny. Svoj hlas už do urny hodil aj líder Smeru či šéf Hlasu. Čo robí Matovič, Kolíková či Šípoš?

Slovenskí občania majú dnes možnosť rozhodnúť o tom, či sa bude môcť volebné obdobie skrátiť aj formou referenda. Referendum vypísala prezidentka Zuzana Čaputová práve na dnešok - 21. januára 2023 a občania sa tak začnú schádzať k urnám, podobne ako počas volieb. Zatiaľ čo opoziční poslanci pristúpili k urnám alebo sa ešte len voliť chystajú, koaliční politici si zvolili náhradný program. 

Výnimkou je azda len kontroverzná poslankyňa Romana Tabák. Tá patrí v súčasnosti do hnutia Sme rodina. Tam sa dostala potom, čo ju z OĽaNO vyhodili po (ne)hlasovaní o možnom väzobnom stíhaní vtedy obvineného lídra Smeru Roberta Fica. Tabák za posledné dni na sociálnej sieti venovala niekoľko príspevkov práve referendu a avizovala, že sa ho sama zúčastní. 

 

➖Predošlé referendá ❗️Iba jedno referendum na území SR platné - občania v ňom rozhodli o otázke, či súhlasia s tým, aby...

Posted by Romana Tabak on Friday, January 20, 2023

Referendum 2023 Svoj hlas do urny hodil aj predseda Smeru Robert Fico (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Naopak, bývalý premiér a exminister financií Igor Matovič nezostal svojej povesti nič dlžný a dnešný deň trávi na sociálnych sieťach. Tam venoval už niekoľko príspevkom Robertovi Ficovi a samotnému referendu, ktorého sa nezúčastní. Spochybnil aj prieskumy. 

REFERENDUM 2023 je v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

"Človek, ktorý urobil z bossa nitrianskej mafie de facto šéfa NAKA, už na referende bol. Choď aj ty a pomôž mu vrátiť späť mafiu do OČTK a vrátiť späť časy, kedy rozsudky predávala jeho štátna tajomníčka podľa toho, kto jej za “spravodlivý” rozsudok doniesol drahšiu kabelku. Len choď, mafiánsky štát nedočkavo čaká za dverami," napísal Matovič a pridal fotografiu Roberta Fica. 

REFERENDUM 2023 je v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)
REFERENDUM 2023 je v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Kolíková otužuje, Šípoš vysáva

Iný program, ako účasť na referende, si vybrala aj bývala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Tá na príbehu na sociálnej sieti ukázala, ako trávi sobotu. "Sviežo bolo dnes, aj slniečko zasvietilo. vodička 4 stupne, vonku okolo nuly...Tak sme sa schovali do vody a boli v nej skoro 9 minút. Ej, trošku sebazaprenia to chcelo," pridala popis k fotografii z vody.

REFERENDUM 2023 je v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Aj šéf poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šípoš trávi referendovú sobotu ako bežný deň. "Dnes klasická sobota, vysávam," napísal k fotografii a za krátko pridal ďalšiu. "Ešte všetko pozmývať," dodal Šípoš.

REFERENDUM 2023 je v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: ReferendumVládaKoalíciaHlasovanieIgor MatovičReferendum 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu