Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Investujete do Bitcoinu? Máme pre vás zlé správy, aspoň na rok zabudnite, že sa kryptomena spamätá z poklesu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Koľkokrát ste si pri investovaní do Bitcoinu či kryptomien všeobecne povedali, že toto už nikdy viac neurobíte a radšej budete ušetrené financie investovať do niečoho iného? Minulý rok to zrejme povedali viacerí a viackrát. Mohol za to zrejme aj medializovaný pád známej kryptoburzy FTX a následný prepad hodnoty Bitcoinu o niekoľko stupňov nadol. Ako dlho to ešte bude trvať? Nuž, pripravte sa na minimálne rok "utrpenia" v tomto segmente.

Premiér Eduard Heger: Kríza je zažehnaná! Nečaká nás kolaps, dohodli sme sa (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Prepad a stagnácia na hodnote 15-tisíc eur

Predpoveď na možný vývoj kryptomeny Bitcoin priniesol webový portál Kryptomagazin.sk. Vývoj Bitcoinu na trhu pritom v posledných mesiacoch nie je nijak zvlášť atraktívny a skôr má stagnujúci až klesajúci trend hodnoty. Len za posledný mesiac podľa posledných štatistík prišiel Bitcoin o viac ako 2 percentá svojej hodnoty, čo je asi prepad o takmer 400 eur za jeden bitcoin.

Pre niektorých to môže byť, naopak, príležitosťou investovať do tejto meny a neskôr, keď bude na vyšších hodnotách, z nej profitovať. Ako sa ale zdá, tento fenomén sa tak skoro nestane, aspoň nie podľa spomínaného magazínu.

Investujete do Bitcoinu? Máme
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Google)

Negatívne vyhliadky minimálne do roku 2024

Podľa nich sa totiž meny ako Bitcoin či altcoiny nemôžu tento rok dostať zo špirály prepadu či poklesu hodnoty. Tento nerastúci trend si zrejme budú udržiavať ešte celý tento rok.

Pesimistický je v tomto ohľade dokonca aj sám riaditeľ kryptomenovej spoločnosti Lightspark David Marcus, ktorý na Twitteri zverejnil nepotešujúcu predikciu na rok 2023. "Pozor, spoiler. Ideme do ďalšieho ťažkého roka, ale cesta bude podšívaná striebrom," vyjadril sa Marcus. Ten si dokonca nemyslí, že "kryptomenová zima" sa neskončí ani v roku 2024.

Bitcoinom nepomáha ani škandál okolo FTX

Známym faktom, prečo sa kryptomeny tak prepadávajú aj na hodnote je aj výsledný obraz v médiách. Napríklad známa kryptoburza FTX fungovala od roku 2019, začiatkom novembra však zrazu požiadala v USA o ochranu pred veriteľmi. Nedokázala totiž získať dostatok finančných prostriedkov na odvrátenie svojho kolapsu, keď z nej obchodníci v priebehu 72 hodín vytiahli asi šesť miliárd dolárov. Bankman-Fried následne rezignoval z pozície výkonného riaditeľa FTX.

Americká komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) nakoniec obvinila jej zakladateľa Samuela Bankmana-Frieda z okradnutia zákazníkov a investorov o miliardy dolárov. Neskôr tohto podnikateľa v oblasti kryptomien zatkli na Bahamách.

Investujete do Bitcoinu? Máme
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA (AP Photo/Yuki Iwamura))

Ten sa len v utorok pred súdom v New Yorku označil za nevinného v tomto prípade. Obvinený je totiž zo sprenevery miliardy dolárov. ONa konte má teraz až osem trestných činov. Proces federálna žalobkyňa Danielle Sassoonová odhadla aspoň na štyri týždne. Získavajú tým čas aj na predloženie množstva dokumentov, dokazujúcich Bankman-Friedovu vinu.

Viac o téme: VývojBitcoinKryptomeny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu