Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

https://cms.zoznam.sk/article/list

(Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Aj keď si Dušan Kováčik už odpykáva osemročný trest za mrežami, druhú časť - zaplatiť 100-tisíc eur - ešte nesplnil. Chcel by splátkový kalendár.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ktorého právoplatne odsúdili, si od mája odpykáva osem rokov za mrežami. Druhou časťou trestu bola povinnosť zaplatiť štátu 100-tisíc eur. To ešte nesplnil, chcel by ho splatiť postupne. Informuje o tom portál Aktuality.sk

Prostredníctvom svojich advokátov žiada splátkový kalendár. "Odsúdený D. K. peňažný trest doposiaľ nezaplatil, súdu prišlo dňa 28. septembra 2022 podanie prostredníctvom jeho obhajcu s návrhom na povolenie splácať peňažný trest po častiach podľa § 430/1b Trestného poriadku,"  uviedla pre portál hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková.

archívne video

Na Najvyššom súde pokračuje pojednávanie s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Sudkyňa Pamela Záleská zo Špecializovaného trestného súdu zatiaľ ešte o Kováčikovej žiadosti splácať 100-tisícový peňažný trest nerozhodla. Spis je  na Najvyššom súde, kde sa rozhoduje o Kováčikovej žiadosti o vrátenie zadržaných peňazí. V prvom kole s touto požiadavkou neuspel. „ŠTS zamietol žiadosť odsúdeného o vrátenie finančných prostriedkov zaistených v prípravnom konaní a ktoré sú aktuálne zaistené v konaní pred súdom v inej trestnej veci,“ povedala pre portál Kudjaková. 

Osem rokov za mrežami

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik je od mája tohto roku právoplatne odsúdený za prijatie úplatku 50-tisíc eur, za ktorý podržal takáčovca Ľubomíra Kudličku. Vinný je aj z toho, že Ľudovítovi Makóovi vynášal zo spisu.

Kováčik dostal osem rokov za mrežami s minimálnym stupňom stráženia. Súd mu udelil aj spomínaný finančný trest vo výške 100-tisíc eur. Oslobodený bol z trestného činu podpory zločineckej skupiny takáčovcov.

Viac o téme: PeniazeOdsúdenieTrestDušan Kováčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu