Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Policajný zásah ako z filmu: Pri akcii Senzor zadržali niekoľko ľudí! Hrozí im až osem rokov za mrežami

polícia
polícia (Zdroj: FB/Polícia SR - BA kraj)

MALACKY - Policajti odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Malackách na základe získaných informácii z operatívno – pátracej činnosti vykonali za účasti PPÚ KR PZ v Bratislave dňa 03. 12. 2022 domovú prehliadku rodinného domu v Plaveckom Štvrtku pod názvom SENZOR.

V dome obvineného 48-ročného S. Z., ktorý ako zamestnanec jednej zo spoločností v Logistickom areáli Lozorno počas pracovnej zmeny v rôznych intervaloch odcudzil dokopy 300 kusov radar senzorov zn. BOSCH do vozidiel Porsche Cayenne, našli finančnú hotovosť vo výške 2400€ a 24 kusov radar senzorov.

"Odcudzené radary následne po skončení pracovnej zmeny vynášal z objektu vo vopred prichystanom ruksaku a ukrýval ich vo svojom dome. Spolupáchateľ 41-ročný R. K. radary od 48-ročného S. Z. vykupoval za 50€/ks a ten ich ďalej predával 32-ročnému L. G. za cenu 100€/ks. Získané peniaze si R. K. spolu so S. Z. delili," informovala polícia na sociálnej sieti.

Policajná akcia Senzor: Muži kradli senzory do vozidiel! (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Celková výška škody, ktorá bola spôsobená spoločnosti, v ktorej obvinený pracoval, je viac ako 34.761€. V prípade 48 -ročného S. Z. začal vyšetrovateľ trestné stíhanie a vzniesol obvinenie za pokračovací zločin krádeže a zločinu legalizácie výnosu z trestnej činnosti.

"Pri preukázaní viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. V prípade 41-ročného R. K. a 32-ročného L. G. začal vyšetrovateľ trestné stíhanie a vzniesol obvinenie za zločin legalizácie výnosu z trestnej činnosti spáchaného formou spolupáchateľstva. Obom páchateľom pri preukázaní viny pred súdom hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," dodali policajti. 

Viac o téme: AkciaZlodejiPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu