Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Milan Vetrák tvrdí, že v ťažkých časoch je zodpovedné zdaniť nadmerné zisky bohatých firiem

Milan Vetrák
Milan Vetrák (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - V ťažkých časoch je zodpovedné zdaniť nadmerné zisky mimoriadne bohatých firiem. Uviedol predseda Ústavnoprávneho výboru Národnej rady SR Milan Vetrák (OĽANO), v reakcii na zamestnávateľské zväzy, ktoré kritizovali zámer na osobitné zdanenie vybraných podnikov.

"V súčasných ťažkých časoch, keď zažívame niekoľko kríz, považujeme za zodpovedné zdaniť nadmerné zisky mimoriadne bohatých firiem a prostriedky použiť na pomoc ľuďom. Je to správny a hlavne solidárny krok, ktorý urobili alebo plánujú urobiť aj iné krajiny, ako napríklad Nemecko či Veľká Británia. Napokon, na obdobné opatrenia vyzývajú aj významné medzinárodné organizácie," spresnil Vetrák.

Zamestnávatelia kritizujú zámer koaličných poslancov OĽANO

Zamestnávatelia združení v Republikovej únii zamestnávateľov (RÚZ), Asociácii zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR, Asociácii priemyselných zväzov a združení (APZD), ako aj v Americkej obchodnej komore v SR (AmCham), ostro kritizujú zámer koaličných poslancov z hnutia OĽANO na osobitné zdanenie vybraných podnikov.

Upozornili, že návrh je výrazne diskriminačný a v súvislosti s energetickou krízou môže byť pre mnohé podniky aj likvidačný. Najväčšie zamestnávateľské organizácie navyše zdôrazňujú, že na Slovensku už mesiace opakovane dochádza k obchádzaniu riadneho legislatívneho procesu a zneužívaniu postavenia koaličných poslancov. Žiadajú o okamžité stiahnutie návrhu zákona z rokovania parlamentu.       

Viac o téme: DaňReakciaMilan Vetrák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu