Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bašternák sa opäť postaví pred súd: Ide o známy bytový komplex Bonaparte! Býval v ňom Kočner aj expremiér

Ladislav Bašternák
Ladislav Bašternák (Zdroj: Ján Zemair)

BRATISLAVA - Odsúdený daňový podvodník Ladislav Bašternák sa opäť postaví pred súd. Tentoraz ide o predražený bytový komplex Bonaparte, v ktorom býval aj predseda Smeru Robert Fico či odsúdený Marian Kočner.

Podľa obžaloby Ladislav Bašternák a ďalší traja ľudia, ktorí stoja za výstavbou luxusného bytového komplexu, obrali štát na daňových vratkách o viac ako 900-tisíc eur. Pred sudcu sa postavia vo februári. Podľa televízia Joj jeden z nich už s políciou spolupracuje. Hrozí im sedem až dvanásť rokov za mrežami. 

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na daňového podvodníka Ladislava Bašternáka. Ide pritom už o tretiu obžalobu, ktorej odsúdený Bašternák čelí. Podľa prokuratúry Ladislav Bašternák umelo nafúkol hodnotu luxusnej rezidencie, aby zarobil na daňových vratkách. Peniaze tak išli jeho spoločníkom či dodávateľom stavebnín.

archívne video

Ladislava Bašternáka odvážajú z Okresného súdu Trenčín: Prokurátor podal voči rozhodnutiu sťažnosť (Zdroj: Maarty)

Reálna hodnota, podľa obžaloby, nie je ani zďaleka taká vysoká, ako to Bašternák deklaroval. Bašternák so svojimi spoločníkmi si vďaka fiktívnym nákladom mohli uplatniť vratky DPH v hodnote takmer milión eur. Ide o tom, že použité materiály sa kvalitou či hrúbkou stien na papieri líšili od toho, čo sa pri výstavbe skutočne použilo. Podľa Šantu stačilo nájsť niekoho, kto bol ochotný vystaviť fiktívne faktúry.

Viac o téme: Obvinenie Súd Ladislav Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu