Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KONEČNE! Kontroverzný Bašternákov byt v Bonaparte predali: Z tej sumy sa vám zatočí hlava

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/Braňo Bibel)

BRATISLAVA - Majetok odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka prepadol štátu. Luxusnú vilu pod Slavínom a viacero bytov a domov stihol pohotovo darovať svojej rodine a blízkym. Ide o nehnuteľnosti v hodnote miliónov eur. V jeho vlastníctve zostal iba byt v komplexe Bonaparte, v ktorom býva expremiér Robert Fico.

Okolo dražby bytu odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka bolo množstvo patálií. Podnikateľovi súd, okrem päťročného trestu za mrežami, uložil aj trest prepadnutia majetku. Keďže väčšinu stihol podnikateľ prepísať na svoju rodinu, zostal mu len byt v Bonaparte, v ktorom dlhé roky býval predseda Smeru Robert Fico. Ten sa z bytovky odsťahoval až potom, ako súd uznal Bašternáka vinným.

Kontroverzný byt prepadol štátu a nakoniec sa ho po rokoch podarilo aj predať. A to za závratnú sumu 1 578 000 EUR. Informuje o tom portál cas.sk. Vyvolávacia cena bytu bola pritom vopred stanovená na 1 740 000 €. Išlo o vyššiu hodnotu ako pri prvom kole dražby. Vtedy zaň predchádzajúca správkyňa pýtala 1,67 mil. €. 

Ladislava Bašternáka odvážajú z Okresného súdu Trenčín: Prokurátor podal voči rozhodnutiu sťažnosť (Zdroj: Maarty)

O byt nebol záujem

Pri prvom kole dražby nebol o byt vôbec záujem, neprišiel nikto. Až pri druhom kole sa objavil jeden záujemca z Českej repubiky. Ten však nadhodnotenú cenu bytu neakceptoval a správca tak bol nútený sumu znižovať. Záujemca nakoniec pristúpil na cenu 1 578 miliónov eur. 

Ladislav Bašternák
Zobraziť galériu (3)
Ladislav Bašternák  (Zdroj: Ján Zemiar)

"Prebehlo to úspešne, predmet dražby bol predaný. Postupoval som v súlade so záväzným pokynom okresného úradu Bratislava I, ktorý je môj nadriadený orgán. Nebolo to predané za tú najnižšiu hodnotu, pod ktorú sme nechceli ísť," povedal pre portál správca Martin Sečanský.

Kontroverzný byt

V byte, ktorý patril daňovému podvodníkovi, pôvodne býval expremiér Robert Fico. Platil nájomné 2650 eur a energie 200 eur. Fico sa dlhé roky, aj napriek tlaku verejnosti, z nehnuteľnosti nechcel odsťahovať. Urobil tak až potom, ako Bašternáka odsúdili na päťročné väzenie. 

KONEČNE! Kontroverzný Bašternákov byt
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Z bytu si vtedy zobral aj parkety či zárubne, ale aj sanitu. Luxusný byt má rozhlohu 377 m² a dve terasy. Nachádza sa na najvyššom poschodí Bonaparte. V minulosti tam vlastnil byt aj odsúdený mafián Marian Kočner. 

Viac o téme: PredajNehnuteľnosťDražbaRobert FicoLadislav Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu