Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Teroristu zo Zámockej hľadali celú noc: Inšpekcia vedie trestné stíhanie! Marenie úlohy verejného činiteľa

V centre Bratislavy na Zámockej ulici sa v stredu večer strieľalo
V centre Bratislavy na Zámockej ulici sa v stredu večer strieľalo (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) vedie trestné stíhanie pre marenie úlohy verejného činiteľa v súvislosti s možným pochybením policajta pri pátraní po páchateľovi vrážd na Zámockej ulici v Bratislave.

Potvrdil to tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR. "V danej veci nebolo zatiaľ vznesené obvinenie žiadnej osobe. Iné informácie v súvislosti s uvedenou vecou nie je možné v súčasnej dobe poskytnúť," uviedol rezort v stanovisku. 

Na linku 158 mal tesne pred polnocou zavolať občan, že videl mladíka, na ktorého opis unikajúceho vraha sedí. Oznamovateľ hovoril, že muž má okolo 18 - 20 rokov a je v tmavom oblečení. Polícii poskytol pomerne presný popis páchateľa. V tom čase, o 23:59, napísal Juraj na Twitteri, kde komunikoval o vražde a zverejnil aj svoj 65-stranový manifest, posledný príspevok. "Vidíme sa na druhej strane," napísal a stlačil spúšť. Polícia našla jeho telo až okolo pol ôsmej ráno. 

 Prezidentka Zuzana Čaputová po streľbe v Bratislave vyjadrila sústrasť pozostalým a želá silu ľuďom z LGBTI komunity

archívne video

Prezidentka Zuzana Čaputová po streľbe v Bratislave vyjadrila sústrasť pozostalým a želá silu ľuďom z LGBTI komunity (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Zarážajúce ale je, že toto oznámenie nikto nepreveril. Telefonát bol jedným zo 45 telefonických oznámení, ktoré polícia podľa hovorkyne Prezídia PZ Denisy Bárdyovej priebežne analyzuje. "Z priebežného interného preverovania postupov boli identifikované skutočnosti, na základe ktorých dal prezident Policajného zboru Štefan Hamran podnet na Úrad inšpekčnej služby na vykonanie kontroly a podnet, na základe ktorého bolo v jednom prípade začaté trestné stíhanie,“ povedala v minulosti Bárdyová.

Upozorňujeme, že zábery nie sú vhodné pre maloletých a citlivé povahy

Streľba na Zámockej (Zdroj: Tip čitateľa)

V centre Bratislavy na Zámockej ulici došlo 12. októbra pred podnikom, ktorý navštevuje LGBTI+ komunita, k streľbe. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla na druhý deň ráno mŕtveho. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra.

Viac o téme: PolicajtVraždaÚISMožné pochybenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu