Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ďalší brutálny útok pre jeden bozk: V Nitre dokopali 18-ročného chlapca! Tínedžer skončil v nemocnici

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NITRA - Zdá sa, že slovenská spoločnosť sa nikdy nepoučí a inakosť sa netoleruje. Presvedčili sa o tom aj mladí chlapci, ktorí si v Nitre na lavičke dali bozk. To sa zrejme nepáčilo výtržníkom, vďaka ktorým skončil jeden z gejov v nemocnici.

Prípad sa mal stať ešte minulý týždeň v piatok, polícia o ňom informovala na sociálnej sieti až dnes, keď bol medializovaný. Podľa portálu tvnoviny.sk sa mal útok odohrať krátko pred polnocou. Napadnutý muž má mať 18 rokov a pochádza z obce pri Nitre. Polícia uvádza, že prípadom sa intenzívne zaoberá.

"Polícia v Nitre prijala 23.10.2022 v tejto súvislosti trestné oznámenie a vec prešetruje ako podozrenie z trestného činu výtržníctva. S ohľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžeme k veci poskytnúť viac informácií," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Nitre Renáta Čuháková. Mladý muž ale skončil v nemocnici, kde musel podstúpiť operáciu. 

"Môžeme potvrdiť, že sme tento týždeň v utorok prijali pacienta prevezeného z Nitry, ktorý mal zranenia v oblasti čeľuste. Stav pacienta si vyžadoval operáciu. Operácia bola úspešná, pacient je stabilizovaný a v najbližších dňoch bude prepustený do domácej liečby," potvrdila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská. "Je našou prioritou chrániť každého, a to bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu, rasu, etnicitu, náboženstvo, pohlavie, rod, jazyk, vek, zdravotné postihnutie alebo iné postavenie. Žiadna forma násilia nie je v našej spoločnosti prípustná. Takýmto prípadom venujeme a budeme venovať našu maximálnu pozornosť," dodali policajti. 

Teroristický útok na Zámockej

Incidenty sa množia práve potom, čo sa pred pár týždňami odhohral teroristický útok na Zámockej ulici v centre Bratislavy. 19-ročný Juraj K. tam otcovou zbraňou zastrelil Juraja Vankuliča a Matúša Horvátha. Postrelil aj ich kamarátku Radku. Strelec predtým plánoval zavraždiť aj premiéra Eduarda Hegera či Židov. To sa mu však nepodarilo. 

Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre maloletých a citlivé povahy

Streľba na Zámockej (Zdroj: Tip čitateľa)

Po útoku na Zámockej z miesta činu ušiel, prišiel domov, kde rodičom oznámil, čo vykonal. Tí nekontaktovali políciu. Mladý terorista si vymenil zbraň, ktorú mal jeho otec v legálnej držbe a opäť z domu odišiel. Polícia ho hľadala celú noc. Ráno okolo pol ôsmej ho našla náhodná okoloidúca v blízskosti Jaskovho radu. Juraj K. sa zastrelil. 

Viac o téme: BozkGejoviaPolícia útok LGBTI+
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu