Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Voľby2022: Strana Hlas-SD podporuje na post primátora Košíc Miloslava Klímu

Miloslav Klíma Zobraziť galériu (2)
Miloslav Klíma (Zdroj: TASR/František Iván)

KOŠICE - Mimoparlamentná strana Hlas-SD podporuje v sobotňajších (29. 10.) komunálnych voľbách nezávislého kandidáta na post primátora Košíc Miloslava Klímu. TASR o tom v utorok informoval krajský predseda strany Matúš Lukáč.

"Miloslav Klíma je jediný kandidát, ktorý má reálnu šancu poraziť súčasného primátora. Je to človek, ktorý má všetky predpoklady byť dobrým primátorom, ale hlavne bude spájať, a nie rozdeľovať. Je to oddnes jediná alternatíva pre všetkých Košičanov, ktorí chcú zmenu," povedal predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

Miloslav Klíma
Zobraziť galériu (2)
Miloslav Klíma  (Zdroj: TASR/František Iván)

V nadchádzajúcich komunálnych voľbách strana nepostavila vlastného straníckeho kandidáta na primátora Košíc. Tvrdí, že najväčším vyzývateľom súčasného primátora je práve Klíma. Hlas-SD vyzýva aj ďalších kandidátov, aby ho podporili.

O post primátora Košíc sa uchádzajú siedmi kandidáti, okrem Klímu sú to aj Jaroslav Džunko (Strana moderného Slovenska), Monika Kováčová (nezávislá), Štefan Lasky (nezávislý), Milan Lesňák (Za ľudí), Viliam Novotný (Spolu – občianska demokracia, Demokratická strana, Šanca, ODS - Občianski demokrati Slovenska) a súčasný primátor Jaroslav Polaček (KDH, SaS, Sme rodina, NOVA, Aliancia, Strana rómskej koalície, Dobrá voľba a Umiernení, OĽANO). Nezávislý kandidát Jozef Karabin v pondelok (24. 10.) pre TASR potvrdil, že sa vzdáva kandidatúry v prospech Klímu.

Viac o téme: KandidátiPrimátor KošiceHlas-SDVoľby 2022Miloslav Klíma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu