Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Voľby 2022: Smer-SD očakával dohodu kandidátov na predsedu Žilinského kraja

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

ŽILINA – Predseda Smeru-SD Robert Fico považuje nedohodu medzi kandidátom Smeru-SD na predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Igorom Chomom a kandidátom Hlas-SD Petrom Slyškom za veľkú škodu. Informoval o tom v pondelok na spoločnej tlačovej konferencii s Chomom v Žiline.

Podotkol, že dohodu v Žiline očakávali a ponúkli aj jej alternatívy, napríklad podporu kandidáta Hlasu-SD na primátora v meste. "Napriek tomu k dohode nedošlo. Môže sa stať, že náš kandidát bude veľmi úspešný, ale nebude to postačovať. Vzhľadom na to, že kandidát Hlasu zoberie nejaké hlasy nášmu kandidátovi," povedal Fico, podľa ktorého z toho môže ťažiť súčasná predsedníčka ŽSK Erika Jurinová (OĽANO, Nova, Kresťanská únia, Zmena zdola, Sme rodina, Za ľudí, DS, ODS, Šanca, OKS, SaS).

Slyško vyzval na spoločný postup v krajských voľbách Chomu a podpredsedu ŽSK Igora Janckulíka (KDH, Dobrá voľba a Umiernení, SNS). Spoločný postup troch kandidátov demokratických opozičných strán mal byť podľa neho silným odkazom pre voličov, že dokážu zahodiť egá a spolupracovať v prospech ľudí.

Viac o téme: KandidátiRobert FicoSmer-SDŽilinský krajVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu