Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na juhu stredného Slovenska je aj po prechode studeného frontu teplo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V niektorých lokalitách, prevažne na juhu stredného Slovenska, je aj po prechode studeného frontu naďalej teplo. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

"Chladnému vzduchu sa cez naše pohoria zatiaľ veľmi 'nechce', čo vytvára veľké teplotné rozdiely v rámci Slovenska," skonštatovali meteorológovia. Kým na Orave sa oproti utorku (18. 10.) ochladilo o cca 12 stupňov Celzia a aktuálne je tam len sedem až osem stupňov Celzia, v Juhoslovenskej kotline a okolí (ojedinele aj v Podunajskej nížine) je stále 19 až 21 stupňov Celzia.

 

V niektorých lokalitách je aj po prechode frontu naďalej teplo Po prechodne studeného frontu sa chladnému vzduchu sa...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Wednesday, October 19, 2022

Meteorológovia upozorňujú, že v najbližších hodinách čaká Slovensko od severu ďalšia dávka chladného vzduchu, ktorý sa dostane aj na juh stredného Slovenska, kde by malo byť už vo štvrtok (20. 10.) chladnejšie.

V utorok bolo na území Slovenska rekordne teplo

V utorok (18. 10.) bolo na území Slovenska rekordne teplo, najteplejšie na Spiši. Slovenský hydrometeorologický ústav na to upozornil na sociálnej sieti. "Včera bolo na Slovensku veľmi, ojedinele až rekordne teplo. Najvyššie teplota vystúpila na Spiši, na staniciach Podolínec, Spišské Vlachy a Gelnica sme namerali 22,7 stupňa Celzia," informovali meteorológovia.

Rekord maximálnej dennej teploty bol podľa SHMÚ prekonaný aj na ďalších staniciach, ako napríklad Gánovce, Žiar nad Hronom či Čadca. "No treba dodať, že práve pre včerajší deň boli hodnoty rekordov väčšinou nižšie ako pre iné dni v tomto období," uviedol ústav.

Viac o téme: PočasieOchladenieStudený frontSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu