Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veľký návrat do parlamentu! Poslanec, ktorému išlo o život už sedí v lavici, vážny pohľad a zložené ruky!

Ján Kerekréti sa vrátil do parlamentu. Zobraziť galériu (4)
Ján Kerekréti sa vrátil do parlamentu. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koncom septembra ostali všetci v parlamente úplne zdesení, keď sa priebeh schôdze náhle ukončil. Dôvod nebol len tak hocijaký, ale veľmi vážny. Jeden z poslancov totiž náhle počas prednášania noviel zákonov nečakane skolaboval a na celej scéne sa objavili aj záchranári. Išlo o staršieho poslanca OĽaNO Jána Kerekrétiho, ktorý dokonca skončil v nemocnici. Všetko je už našťastie zažehnané a poslanec sa plnohodnotne vrátil do práce, aj keď s nie veľmi veselým výrazom v tvári.

archívne video

Počas schôdze odpadol jeden z poslancov NR SR: Zasahovať museli záchranári! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

O tom že Kerekréti je už naplno v práci a v plnom pracovnom nasadení informoval predseda parlamentu Boris Kollár počas otvárania schôdze. "Skôr ako začneme hlasovať, by som chcel ešte privítať pána poslanca Kerekrétiho, ktorý sa k nám vrátil. Ďakujeme pekne," povedal Kollár a sálou sa rozozvučal veľký potlesk. "Veľmi sme sa o vás báli pán poslanec, vystrašili ste nás!" dodal ešte predseda Sme rodina.

Vážna tvár a založené ruky

Kerekréti, ktorému v nemocnici zachránili život, následne počas schôdze sedel so založenými rukami a s nie veľmi veselým pohľadom v tvári.

Veľký návrat do parlamentu!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Predseda parlamentu následne ešte čítal absenčky či ospravedlnenky na utorkovej schôdzi. "Bol tam ešte napísaný pán poslanec Kerekréti, ale ten je našťastie tu a už sme ho privítali medzi nami," vydýchol si opäť Kollár.

Veľký návrat do parlamentu!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Išlo mu o život

Poslanec Kerekréti sa zrejme s vážnou tvárou zamýšľal nad tým, čo sa to vlastne koncom septembra na schôdzi udialo. Tá bola skutočne dramatická. Zatiaľ čo podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD) viedol schôdzu, odrazu sa oči všetkých upreli jediným smerom.

Skupnia poslancov sa obkolesila okolo ležiaceho Kerekrétiho, ktorý skolaboval uprostred schôdze a Kollár pár minút na to celú schôdzu presunul o týždeň neskôr. Nasledoval príchod záchranárov a odvoz Kerekrétiho do nemocnice, z ktorej sa už našťastie vrátil. Celý proces bol veľmi dramatický a záchranárov v priestoroch navigoval poslanec Juraj Šeliga.

Veľký návrat do parlamentu!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Želám nášmu kolegovi Kerekrétimu, aby sa z toho dostal a aby to v šťastí prežil," povedal vtedy predseda parlamentu a schôdzu ukončil. Jeho želanie sa našťastie vyplnilo.

Viac o téme: NávratKolapsOĽaNOParlamentJán Kerekréti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu