Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Nový dizajn policajných áut zvýši bezpečnosť: Podľa Hamrana je to výrazný posun

Nové policajné autá Zobraziť galériu (2)
Nové policajné autá (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Nový žlto-modrý dizajn policajných vozidiel zvýši ich bezpečnosť. Vozidlá, ktoré nakúpi rezort z plánu obnovy, už prídu v tomto vyhotovení. Súčasné autá sa prelepovať nebudú. Súbežne tak bude možné vidieť autá s bielo-zeleným aj novým žlto-modrým dizajnom. Uviedol to policajný prezident Štefan Hamran.

"Je to výrazný posun, približujeme sa k štandardu v Európskej únii," komentoval šéf polície. Ako poukázal, žlto-modré sfarbenie používajú vo viacerých krajinách. Zdôraznil, že nejde o farby ukrajinskej vlajky. Reflexné vlastnosti majú obe farby aj nápis polícia. Podotkol, že mnohí policajti sa v noci spoznávali len vďaka polepu na piatych dverách. Staré autá vzhľadom na vysoké náklady a ich opotrebovanosť prelepovať nebudú.

Nový dizajn policajných áut
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Hamran verí, že príde k dohode s ministerstvom financií

"Prelepovať vozidlá, keď 55 percent našich vozidiel má najazdených 150.000 kilometrov, jednoducho nemá zmysel," uviedol. Ako vysvetlil, autá s polepom tvoria do 3000 kusov. Verí, že príde k dohode s ministerstvom financií a do piatich rokov sa podarí všetky staré autá obmeniť. O novom dizajne policajných áut nechala polícia hlasovať ľudí na sociálnej sieti. Vybraný dizajn skončil v hlasovaní na druhom mieste. Ako zdôvodnil Hamran, rozdiely v počte hlasov boli minimálne. Polícia po ankete zohľadňovala aj viditeľnosť či náročnosť vyhotovenia polepov. Skúsenosti hľadal Hamran aj u svojho českého kolegu.

Viac o téme: Policajné autáŠtefan HamranNový dizajn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu