Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Polícia vyberala dizajn nových áut: Zapojilo sa rekordné množstvo ľudí! Výsledky sú tesné

Nové policajné autá Zobraziť galériu (2)
Nové policajné autá (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Policajný prezident Štefan Hamran avizoval, že chce zmodernizovať vozový park polície. Tí preto na sociálnej sieti zdieľali príspevok, v ktorom umožnili hlasovanie o najlepší dizajn auta.

Polícia Slovenskej republiky sa rozhodla modernizovať dizajn policajných vozidiel. Zároveň vyzvala verejnosť, aby im v rozhodovaní pomohla aj ona. "Občania Slovenskej republiky si zaslúžia moderný Policajný zbor, na ktorý sa budú môcť spoľahnúť v ktoromkoľvek okamihu svojho života. Príslušníci Policajného zboru zase na vedenie, ktoré im vytvorí podmienky na profesionálny výkon hodný 21. storočia," povedal policajný prezident Štefan Hamran.

"Z týchto dôvodov pracujeme na reforme, ktorej výsledkom bude nielen vyššia dôveryhodnosť polície, ale aj atraktívnejšia práca príslušníka Policajného zboru, lepšie platové náležitosti, nové uniformy a v neposlednom rade aj nový vozový park s moderným dizajnom, o ktorom môže v týchto dňoch rozhodnúť aj široká verejnosť,“ dodal Hamran.

Nové policajné autá
Zobraziť galériu (2)
Nové policajné autá  (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Hlasovanie na sociálnej sieti trvalo do nedele do polnoci a polícia už pozná víťaza. Avšak hlasovanie bolo podľa ich slov tesné, preto zavážia aj iné skutočnosti. "Príspevkom s anketou k novému dizajnu policajných vozidiel sme na sociálnej sieti facebook oslovili vyše 1,2 milióna ľudí. Oficiálneho hlasovania sa zúčastnilo celkovo 101 032 ľudí. Najviac hlasov 35 418 získala verzia označená lajkom, druhá v poradí sa umiestnila verzia s českým dizajnom označená srdcom s počtom 34 240 hlasov. V ďalšom kroku bude v rámci testovania polepené rezortné vozidlo víťazným dizajnom, vzhľadom na malý rozdiel vo výslednom hlasovaní v ankete, pri voľbe definitívnej verzie sa zohľadnia aj ceny jednotlivých verzii polepov," informovala polícia s tým, že v blízkej budúcnosti prinesú ďalšie informácie. 

archívne video

Mestská polícia by chcela mať viac kompetencií, pracovať by mohli aj v civile (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: AutoPolícia Nový dizajn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu