Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prestrelka medzi Hamranom a Ficom! Na NAKA sa zbláznili, tvrdí líder Smeru: Kaliňák mu vyrobil obrázky

Robert Fico, Štefan Hamran, Erik Kaliňák Zobraziť galériu (2)
Robert Fico, Štefan Hamran, Erik Kaliňák (Zdroj: koláž Topky.sk)

BRATISLAVA - Potom, čo opozičný poslanec Robert Fico spolu s Robertom Kaliňákom, Tiborom Gašparom a advokátom Marekom Parom spravili tlačovú konferenciu o tzv. čurillovcoch, reagoval na to aj policajný prezident Štrefan Hamran. Do prestrelky sa zapojil aj mladý Erik Kaliňák.

Predseda opozičnej strany Smer spravil pred dvoma dňa tlačovú konferenciu, na ktorej nazval vyšetrovateľov NAKA okolo Jána Čurillu zvieratami. Na tlačovke čítal správy a výpovede od tajného agenta Jána Kaľavského, ktorý je obvinený z viacerých trestných činov a momentálne je na úteku v Bosne a Hercegovine. 

Na vyjadrenia bývalého premiéra, exprezidenta policajného zboru, bývalého ministra vnútra a prominentného advokáta reagoval aj súčasný šéf polície Štefan Hamran. Ten Ficovi odkázal, že nie je podstatné, čo si myslí on, ale čo tvrdia nezávislé súdy. Fico na to reagoval poďakovaním a tvrdením, že Hamran vlastne potvrdil všetko, o čom na tlačovke hovoril.

Fico tvrdo útočí na vyšetrovateľov a sudcov, tvrdí Hamran (Zdroj: Maarty)

Kaliňák spravil obrázky

Do prestrelky sa zapojil aj mladý Erik Kaliňák, synovec Roberta Kaliňáka. Ten sa v Smere stará predovšetkým o sociálne siete a dostáva povedomie o strane medzi mladšie ročníky. Svoje zručnosti zúžitkoval aj teraz a prepisom od Kaľavského dal obrázkovú podobu. 

Predseda opozičnej strany Smer Robert Fico reagoval na policajného prezidenta Hamrana (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Pán Hamran, originálne len pre vás, ktorý ste dúfam len neporozumeli písanému textu, som si dal tú námahu a spracoval rozhovory „vašich chlapcov“ do obrázkovej podoby. Viac pre váš morálny kompas a pochopenie toho, čo obhajujete a kryjete, spraviť nedokážem," napísal Kaliňák na sociálnej sieti. 

 

FRAJÍREK ZA ŠTÁTNE HAMRAN DNES S POLITICKOU RÉTORIKOU JOŽKOPROČKA OBHAJOVAL NEOBHÁJITEĽNÉ🤢 Dnes som po Hamranovej...

Posted by Erik Kaliňák on Thursday, September 8, 2022

"Ak vám tieto obrázky pomohli, tak vás vyzývam, aby ste okamžite vašich morálne a ľudsky vyprahnutých chlapcov odstavil a ochránil tak bežných ľudí, ktorí sú bezprostredne ohrození na živote, keď sa dostanú do ich rúk. Ak tak neurobíte, ste plne zodpovedný, za každé jedno ľudské nešťastie, ktoré sa udeje v režime ich "vyšetrovania"," dodal. 

Kto je Ján Kaľavský?

Ján Kaľavský bol pred dvadsiatimi rokmi francúzskym legionárom. Neskôr pôsobil ako ostreľovač v Lynx Commande a potom prestúpil do NAKA. Tam sa z neho rýchlo stal vedúci druhého operatívneho vedenia. 

Na Kaľavského je v súčasnosti vydaný medzinárodný a európsky zatykač. Je obvinený z viacerých trestných činov, najmenej v piatich prípadoch mal prijať úplatok. Obvinený je aj zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a z marenia spravodlivosti. Bol tajným agentom inšpekcie ministerstva vnútra, ktorej donášal na vyšetrovateľov NAKA Čurillu a spol. Viacerým osobám mal prezradiť, že sa na ne chystá policajná akcia. Bol kamarátom Petra Košča, prezývaného Pán X. 

 

Viac o téme: VyšetrovateliaRobert FicoNAKAErik Kaliňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu