Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

SaS-kári si už strieľajú z tarabovcov: Vymenený postoj k odvolaniu Matoviča ich baví, takéto názorové SALTO?

SaS si strieľa z údajnej nekonzistentnosti názorov poslanca Tomáša Tarabu.
SaS si strieľa z údajnej nekonzistentnosti názorov poslanca Tomáša Tarabu. (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Už čoskoro začína očakávaná schôdza v parlamente, na ktorej sa bude rokovať o jedinom bode - odvolávanie ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). Keďže je však súčasná matematika v pléne pri možnom odvolaní ministra neistá, rolu bude zohrávať každý hlas. Tu sa však liberáli z SaS nestačia čudovať, ako prichádza doslova k názorovým saltám z radov niektorých poslancov, ktorí by ešte donedávna vyprevadili Matovča z kresla za zvuku fanfár. Reč je o poslancoch okolo Tomáša Tarabu.

archívne video

Šipoš (OĽaNO) nevylúčil, že po prípadnom odvolaní Matoviča budú rokovať so SaS o ich návrate (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

O tom, že prístup poslancov okolo nezaradených Tarabovcov sa zrejme zmení už hovoria viacerí v politickom zákulisí. To, že odvolanie Matoviča má nulové šance dokonca povedal sám Taraba pre portál Postoj. Zároveň povedal, že Sme rodina mu je bližšia ako Smer. Klub Borisa Kollára sa pritom vyjadril, že nemieni ako koaličná strana hlasovať za odvolanie vlastného ministra.

Zmena názoru

Matovič pritom neprechádza systémom odvolávania prvýkrát. Z jeho funkcie ho chceli zosadiť už v lete roku 2020, krátko po tom, ako sa stal premiérom. Za jeho odvolanie bol pritom už v minulých odvolávaniach Taraba za. Teraz sa však karta obrátila.

Túto zmenu si všimli aj v SaS, ktorí iniciujú toto odvolanie Matoviča a zbierali na túto schôdzu podpisy. Podľa nich tarabovci vraj po rokoch "objavili čaro Igora Matoviča". "Dva a pol roka boli Tarabovci výraznými kritikmi vlády, covidové zákony posielali na Ústavný súd, brojili proti testovaniu, očkovaniu, kritizovali ekonomické opatrenia vlády, bojovali proti reformám a konzistentne hlasovali za odvolanie všetkých členov vlády, ak boli prítomní," píše SaS.

Svoje rozčarovanie nad postojom tarabovcov prezentovali aj cez grafický vtip o tom, ako sa vraj menila "konzistentnosť" Tomáša Tarabu.

 

TARABOVCI OBJAVILI PO VYŠE DVOCH ROKOCH ČARO IGORA MATOVIČA 😱 Dva a pol roka boli Tarabovci výraznými kritikmi vlády,...

Posted by Sloboda a Solidarita on Wednesday, September 28, 2022

Taraba podľa analýzy liberálov hlasoval 14-krát za odvolanie člena vlády, z toho 2-krát za odvolanie Igora Matoviča. Podľa nich ide o hodnotovú otočku.

Viac o téme: OdvolávanieIgor MatovičSaSTomáš Taraba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu