Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Voľby 2022: O kreslo primátora Pezinka zabojuje osem kandidátov, z toho tri ženy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEZINOK – Do boja o kreslo primátora Pezinka v jesenných komunálnych voľbách ide oficiálne osem kandidátov, z toho tri ženy. Siedmi z nich sú nezávislí, jeden s podporou politickej strany. Vyplýva to zo zoznamu kandidátov, ktorých zaregistrovala mestská volebná komisia. Zverejnený je na webe mesta.

O priazeň voličov sa ako nezávislí uchádzajú manažér Miroslav Holzmann, riaditeľ spoločnosti Roman Mács, pedagogička Božena Mizerová, ekonómka Eva Pilátová, novinár Slavomír Repka, manažér Michal Svátek a zástupkyňa primátora Mária Wagingerová. O funkciu šéfa mestskej samosprávy má záujem aj prezident športového klubu Rastislav Blaško, ktorý kandiduje s podporou strany Národná koalícia/Nezávislí kandidáti. 

Do 25-členného mestského zastupiteľstva zaregistrovala komisia 85 kandidátov. Z nich 28 kandidujú ako nezávislí, 57 sú nominantmi politických strán a koalícií. O funkciu mestského poslanca sa uchádza 18 žien. Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

Viac o téme: PezinokVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu