Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V spore s vlastným ministerstvom! Nový minister Karas sa súdi s rezortom spravodlivosti

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predseda advokátskej komory Viliam Karas je novým šéfom ministerstva spravodlivosti. Práve s týmto rezortom je nový minister v súdnom spore.

Nový šéf ministerstva spravodlivosti Viliam Karas zastupuje klienta, ktorý sa práve s jeho rezortom súdi. O čo v spore ide a kto je jeho klient, to neprezradil. To, že je v spore so štátom však prezradil až po novinárskych otázkach. Informáciu priniesol denníkN

"Môžem uviesť, že voči ministerstvu spravodlivosti zastupujem v jednom konaní, kde, samozrejme, budem iniciovať s klientom zmenu právneho zastúpenia,“ povedal Karas. Šéf rezortu spravodlivosti je dlhoročný advokát a pôsobí vo firme Alfa Group SR blízkej oligarchovi Miroslavovi Výbohovi, ktorého trestne stíhajú. Karas je v tejto firme s českým zbrojárom Jaroslavom Strnadom a Výbohovým blízkym spolupracovníkom Ivanom Šubrtom.

Karas sa na prácu ministra spravodlivosti teší

archívne video

Karas priznal, že sa teší na prácu ministra spravodlivosti, chce Slovensko posunúť k moderným krajinám (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pre denník SME napokon v stredu uviedol, že sa s Výbohom stretol pred desiatimi rokmi v rámci výkonu svojej advokátskej profesie. "Nemám s ním žiadne osobné ani pracovné vzťahy,“ povedal Karas. Poprel aj známosti so zbrojárom Strnadom.

Viliam Karas

Viliam Karas sa narodil 2. apríla 1976. Je absolventom Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Študoval aj na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity. Od roku 1999 je členom Slovenskej advokátskej komory (SAK). Predsedom SAK sa stal 1. januára 2021, keď nahradil exministra spravodlivosti Tomáša Boreca. Karas predtým pôsobil v advokácii. Roky vedie vlastnú advokátsku kanceláriu Maple & Fish. Súkromnú prax zameriava najmä na obchodné, občianske a európske právo. Je autorom mnohých publikácií v oblasti práva.

Viac o téme: Ministerstvo spravodlivostiSúd Viliam KarasAdokát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu