Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

MO SR chce zatiaľ nevyčerpaných 41,5 milióna eur využiť na pásovú techniku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR plánuje využiť vyčlenené financie z rokov 2019 a 2021 vo výške viac ako 41,5 milióna eur na nákup pásovej techniky. Návrh na vydanie súhlasu vlády so zmenou účelu použitia kapitálových výdavkov je v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

"Cieľom zmeny účelu je zabezpečenie časti finančných prostriedkov k vytvoreniu základného balíka kapitálových výdavkov na umožnenie uzavretia zmluvy s víťazom tendra na obstaranie pásových bojových obrnených vozidiel a pásových obrnených vozidiel (PBOV a POV)," zdôvodnil rezort. Ako pripomenul, do 30. decembra má minister obrany uzatvoriť zmluvné dokumenty s vládou Švédskeho kráľovstva. Po uzatvorení zmluvy je potrebné zaplatiť 15 percent z dohodnutej sumy, pôjde asi o 248 miliónov eur.

V prípade nákupu viacúčelových vrtuľníkov zostalo z pridelených prostriedkov 7,2 milióna eur

Vyčlenené financie podľa rezortu nebude možné využiť v roku 2022 vzhľadom na stav jednotlivých projektov. Napríklad projekt bezpilotných prostriedkov, na ktorý rezort dostal 10,2 milióna eur, je v iniciačnej fáze. V prípade nákupu viacúčelových vrtuľníkov zostalo z pridelených prostriedkov 7,2 milióna eur z dôvodu nedodania materiálu a kapitálové výdavky doplánovali na nasledujúce roky.

Viac o téme: FinancieMinisterstvo obrany SRPásová technika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu