Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Nový minister Káčer: Podporujeme solidárnu EÚ a spoločné riešenia na prekonanie krízy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Nový minister zahraničných vecí Rastislav Káčer považuje jednotu a solidaritu Európskej únie za najsilnejšiu devízu pri riešení súčasnej krízy v Európe. Informoval o tom komunikačný odbor MZVEZ SR.

Minister reagoval na pravidelnú správu o stave Únie, ktorú predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová v stredu predniesla v Európskom parlamente v Štrasburgu. Kľúčovou témou bola vojna na Ukrajine a s ňou spojené ekonomické problémy.

Rokovanie bolo príjemné, spoločná miestnosť s ministrami pre mňa nie je nová, reaguje Káčer po prvej vláde 

Rokovanie bolo príjemné, spoločná miestnosť s ministrami pre mňa nie je nová, reaguje Káčer po prvej vláde (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"V čase jednej z najväčších kríz v Európe od konca druhej svetovej vojny sú jednota, odvaha a solidarita Európskej únie našou najsilnejšou devízou. Preto oceňujem, že tohtoročná správa reflektuje na súčasné výzvy a predstavuje návrh opatrení, ktoré pomôžu zmierniť dopad vysokých cien elektrickej energie. Slovensko podporuje celoeurópske riešenie tohto problému," vyhlásil minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer.

Nový minister Káčer: Podporujeme
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Prejav o stave Únie sa venoval aj téme ochrany demokracie, základných hodnôt a právneho štátu s dôrazom na boj proti korupcii. Ide o témy, ktoré na európskej a medzinárodnej úrovni aktívne otvára aj Slovensko. Správa o stave Únie hodnotí uplynulé obdobie a predstavuje hlavné priority na nasledujúci rok.

Viac o téme: VládaMinisterRastislav Káčer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu